Dulcegării

15 retete de cozonaci prietenoși pentru micii mofturoși

decembrie 22, 2020

Dincolo de emotie si bucurie, Sarbatorile vin si cu multe “search-uri”! De tot felul de retete! Printre care si cele de coci! Mno, căutarea a luat sfârșit! Pentru ca, va adun eu cele mai gustoase si prietenoase retete de cozonaci in articolul de mai jos!

Cu ce as putea sa încep, dacă nu cu prima rețeta de cozonac de pe blog, rețeta care s-a bucurat de un succes uriaaas! Si nici măcar nu trebuie sa fi făcut cozonaci pana acum! Doar sa urmezi pașii din rețeta! Așadar, cozonac cu crema de nuci si visine! Rețeta – chiar aici!

Vreți un cozonac mai fistichiu, însă fără a va prinde urechile in împletituri, puteți merge pe varianta de ‘floare’, umplută cu “ciocolata’ sau cu nuci, mac, ce va place! Rețeta – aici.

Dacă sunteți in căutarea unei variante vegane, cozonacul cu nuci, fără ou si cu lactate vegetale este de încercat! Rețeta o găsiți aici!

O varianta mai nutritivă, tot vegana, care se apropie însă de consistenta si aspectul de baigli o găsiți in rețeta aceasta!

Dacă nu aveți chef de frământare, amestecați ingredientele aluatului si îl lăsați la dospit peste noapte in frigider. Mai ca nu o sa va vina sa credeți ce cozonac frumos poate sa iasă si fără sa frământati aluatul 10 minute. Sa-i zicem “varianta comoda” pentru pofticioșii la cozonac. Rețeta- aici!

Daca sunteti iubitori de dovleac copt, cum ar fi sa-i simtiti aroma si intr-un cozonac? Andreea noastra vine in ajutorul vostru cu o reteta babylicioasa- iaca aici!

Sau poate preferati fisticul? Niciun bai, avem si cu fistic! Reteta! Cozonacul musai sa-l faceti voi!😃 Cel putin asa zice mama Manu!

Tot mama Manu ne lasa si o reteta de Babka! Cica e babyfriendly? S-o credem? O credem, da!

Nu lipsesc nici variantele nemțești sau cele italiene, asa ca baby stollen si panetonne striga si ele “prezent”, la apelul cozonăcesc!

Sau poate varianta ungureasca? Kurtos kolac, chiar aici!

Daca va place placinta, va place sigur si acest cozonac cu branza si afine. E pufos, branzos, plin de afine dulcege, perfect pentru masa de Paste in familie. Si ati scapat si de facut placinta.

Dacă va plac mai multe formele de brioșe, atunci puteți sa va orientați spre niste “altfel” de cozonacei, in miniatura, extrem de drăgălași si cu priza la mânuțe mici. Fie împletiți niste cruffins, fie faceți niste melci pe care ii plantați in micuțele forme de brioșe si veți obține niste brioche de toată frumusetea, cu aroma de cozonac!

Cum as putea sa închei altfel decât cu varianta de reciclare a cozonacului, in situația in care ați făcut prea mult sau pur si simplu v-ați saturat de el (se poate întâmpla, de sărbători:)). Eu v-as sfătui sa nu o încercați decât dacă e musai, musai! Pentru ca, e grozav de gustoasa! Si s-ar putea sa va treziți ca faceți cozonac doar pentu a avea materie prima pentru budinca de cozonac! Iar asta n-ar da prea bine la silueta bucătăresei, zău!:)). Rețeta – aici!

P.S.! Da ,avem si un P.S.!:)) Oare ce mai doresc? Paaai, doresc sa va scriu caaa, dacă nu va place cozonacul, puteți sa încercați un baigli!:)) Nicio șansa sa scăpați fără “ceva” dulce copt in cuptor! Rețeta – aici!

Si pentru ca un P.S. cere alt P.S., mai primiti si un cozonac insiropat de toata stima. A avut succes maxim, sigur va placea si celor care il vor pregati pe masa de Paste. Reteta numaidecat aici.

Sa avem copilași sanatosi!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.