Dulcegării

Donuts în două culori

mai 6, 2022

Noul şef îi adună pe subalterni şi le spune:

Iată planul de lucru, săptămânal:
Luni e o zi grea. Lunea nu lucrăm.
Marţi ne pregătim de lucru!
Miercuri e miezul săptămânii… Miercuri muncim pe rupte, aţi înţeles ?!
Joi ne odihnim după miercuri.
Vineri ne pregătim pentru weekend.
Sâmbătă e zi de baie, grătare şi excursii.
Duminică ne odihnim pentru săptămâna care urmează.
Şi apoi, de la capăt: luni e zi grea, marţi ne pregătim de lucru şi miercuri iar lucrăm!
Are cineva vreo nelamurire?

Şefu’…adică… o să muncim în fiecare miercuri?!?!?!

Gluma-i gluma, dar chiar mai trebuie sa si muncim. Macar miercurea 🤦

Ingrediente: (6 gogosi mari)

  • 170 hr faina 550
  • 150 gr iaurt natural
  • 30 gr Dulcisor Sweeteria sau 1-2 lg miere bio certificata (1an+)
  • 50 gr unt topit
  • ½ pachetel (pachetelul are 17gr) praf de copt BIO
  • 2 lg rase roscova sau cacao (5ani+)
  • 2 lg lapte

Cum am procedat:

  • am amestecat ingredientele, fara cacao si cele 2 lg de lapte
  • am impartit compozitia in 2 parti egale, intr-una am adaugat cele 2 lg de roscova/cacao si 2 lg de lapte
  • am asezat aluatul in forme (e destul de consistent), alternand 1 lg de aluat colorat cu 1 lg de aluat alb
  • am copt timp de 20-25’ (in fct de cuptor – in al meu 25) la 180gr, caldura sus-jos
  • am lasat gogsile sa se raceasca in forma, apoi le-am scos si am servit cu fructe si iaurt

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.