Desi eu am intrat la dieta, sotul si copilul, nu. Ca sa imi fac dieta mai ”usoara”, continui sa le pregatesc chestii la care sa salivez…macar am pregatit minunea asta cu o zi inainte de dieta, asa ca am apucat sa o gust…as fi putut amana inca vreo cateva zile, dar pantalonii mei au spus NU, NU, NU…In fine, se vor bucura doar ei de krantzul asta insiropat.
Ingrediente:
- 60 gr apa
- 15 gr drojdie proaspata
- 1 lgita coaja de portocala BIO
- 280 gr faina tip 550
- 2 oua
- 80 gr unt moale
Umplutura
- 100 gr curmale Medjool
- 150 gr nuci maruntite
- 1 lg fistic maruntit
- 1 lg pudra de roscove
- 1 lg unt moale (sau margarina Alsan in caz de aplv)
Sirop
- 125 gr apa
- 2 lg sirop de curmale
Cum am procedat:
- am amestecat apa calduta cu drojdia si am lasat 10’ sa se activeze drojdia
- am amestecat faina impreuna cu coaja de portocala, am adaugat drojdia si am framantat cu malaxorul cateva minute
- am adaugat oul, unul cate unul si am continuat sa amestec
- dupa incorporarea oualelor, am adaugat untul moale, fara sa opresc malaxorul
- am amestecat cam 10’, pana cand am obtinut un aluat moale, elastic, dar care nu ramane lipit de mana
- am lasat aluatul la dospit in loc caldut pana cand isi dubleaza volumul
- intre timp, am pregatit unplutura: am pus in chopper curmalele si le-am maruntit
- am adaugat untul si carobul si le-am amestecat / omogenizat
- odata dublat aluatul, l-am intins sub forma dreptunghiulara (30x40cm) pe masa infainata si l-am uns cu umplutura de curmale
- am adaugat nucile deasupra si fisticul si am rulat
- am bagat ruloul la congelator timp de 10’ sau la frigider 30’
- dupa, am taiat ruloul in doua, pastrand unul dintre capete lipit si am impletit cele doua parti
- am asezat aluatul in tava si l-am lasat din nou la dospit pana cand isi dubleaza volumul (cam 1h)
- am copt krantz-ul timp de 28-30’ in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos
- intre timp, am pregatit siropul: am incalzit apa impreuna cu siropul de curmale
- odata scos din cuptor, am insiropat prajitura si am lasat-o sa se raceasca in tava
- am feliat dupa racire.
Pofta buna!
4 Comments
Buna. Pot folosi apa in loc de lapte, sau nu mai are aceeasi textura?
Buna, reteta e cu apa, nu e nevoie sa inlocuiesti.
Se poate lapte in loc de apa oare?
Opusul primei întrebări 😁
Iți mulțumesc anticipat pentru răspuns 🙏
Buna, banui ca se poate, nu at avea motive sa nu. Cu drag!