Dulcegării

Budincă de cozonac sau cum să reciclăm cozonacul rămas după sărbători

decembrie 29, 2019

In cazul (absurd, de altfel😀) in care va ramane cozonac si nu vreti sa-l mai papati in ruptul capului, va scriu doar atat: solutii exista! Problema este caaaa, atat de gustoase sunt solutiile, incat s-ar putea sa faceti cozonac de dragul budincii😀.

Da, va fi o budinca “consistenta”!🙈 Insa, nu o papam in fiecare zi, sa nu mai scriu despre faptul ca, putem lua in calcul si un cozonac fara oua sau fara lactate animale, astfel incat budinca sa fie una mai “lejeruta”😀. De gust, nici nu vreau sa scriu, zau!

Ingrediente:

  • 400 gr cozonac (eu am avut cu mac si cu fructe uscate)
  • 200 ml lapte animal sau vegetal
  • 150 gr smantana lichida (fara caragenan, da?). Eu am folosit de la Laptaria cu caimac
  • 3 oua

Eu am folosit doar aceste ingrediente, cozonacul fiind suficient de aromat, dulce, astfel incat sa nu fie necesar sa adaug fructe uscate, vanilie sau altceva. Daca cozonacul e unul fara umplutura, puteti adauga in budinca o lingura de mac/nuca, niste stafide, chiar un amestec de mar copt (bucati) cu scortisoara. Va descurcati voi😃

Cum am procedat:

  • am taiat cozonacul cubulete, l-am asezat in vasul in care urma sa coc budinca si am turnat peste el amestecul de oua, lapte si smantana lichida. Am pus deasupra niste bucatele mici de unt (5-10 gr) si am copt budinca la 180*/20-25’.
  • atentie la vasul folosit. Cantitatile sunt calculate pentru aceste dimensiuni, respectiv 20cm/20cm/6cm. Vasul de copt sa aiba peretii inalti si sa aveti grija ca “sosul” sa scalde toate bucatelele de cozonac.
  • odata coapta, o puteti servi fie calda, fie rece. E suficient de calorica sa o servim ca atare (eu am presarat niste faina de migdale deasupra), oricat de tentant ar fi sa-i puneti un mot de inghetata sau frisca
  • moale, aromata, se topeste in gura de buna! Plus ca, nu aruncam nimic. Doar reciclam:)


Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.