Dulcegării

Cruffins, mini-cozonăcei

aprilie 11, 2020

Cruffins sunt o combinatie intre croissant si briose (muffins), niste pufosenii pufoase, cu aroma de portocala, stafide.

Cruffins acestia sunt o varianta a cozonacilor, se pot pregati daca va doriti si altceva langa traditionalii cozonaci de Paste.

Ingrediente:

  • 750 gr faina tip 650
  • 17 gr drojdie uscata BIO
  • 4 oua
  • 200 ml lapte caldut
  • 60 ml suc natural de portocala
  • 4 linguri miere
  • 1 lingurita coaja de portocala BIO
  • 1 lingurita coaja de lamaie BIO
  • 80 gr unt topit si racit pentru aluat
  • 50 gr unt topit pentru uns foile
  • 200 gr stafide

Cum am procedat:

  • am amestecat faina impreuna cu drojdia si coaja de portocala/lamaie
  • separat, am mixat ouale pana cand si-au triplat volumul, am adaugat peste ele mierea, sucul de portocala si am amestecat
  • am turnat ouale peste faina, la fel si laptele si untul topit si am framantat aluatul pana cand nu se mai lipeste de maini/vasul robotului daca folositi robotul ca mine
  • am lasat aluatul la dospit pana cand si-a dublat volumul, aproximativ 1h
  • dupa dospire, am impartit aluatul in 8 bile egale pe care le-am acoperit cu o folie
  • am lucrat fiecare bila, lasand celelalte bile acoperite cu folie in acest timp
  • pe blatul infainat, am intins bila sub forma dreptunghiulara, cat mai subtire posibil, asemenea unei foi de hartie
  • am uns foia cu unt, am adaugat stafidele deasupra si am rulat strans
  • am procedat la fel cu fiecare bila, timp in care am tinut rulourile acoperite cu folie pentru a preveni uscarea lor
  • dupa ce am terminat bilele de aluat, am luat primul rulou si, cu un cutit bine ascutit, am taiat ruloul in doua pana la capat, pastrand capatul opus netaiat
  • am inceput sa rulez dintr-un capat, rasucind pana la capatul opus, ca in poza de mai jos
  • am asezat cozonaceii in forme de briose mari, asezand o hartie de copt in interiorul formei pentru a creste inaltimea formelor
  • am copt cozonaceii in cuptorul bine preincalzit la 200 grade timp de 7’, apoi, am scazut temperatura la 175 grade si am copt alte 35’
  • la final, am uns cu sirop de curmale

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.