Era timpul pentru o banana bread. De fapt, cand nu e timpul pentru o banana bread? Isi gaseste oricand locul pe masa noastra sau in gentuta. Banane sa fie. Mi-am cumparat vreo jumatate de kilogram de fistic maruntit, dar nu a ajuns la timp, asa ca…Sorino, ia cutitul si marunteste fisticul, ala putin pe care il ai in casa. Completeaza cu niste alune de padure si niste merisoare…banana bread!
Mai multe retete de banana bread, aici, aici, aici, aici, aici sau aici.
Ingrediente:
- 2 pahare de apa (250ml ) cu faina 550
- 2 lgite praf de copt BIO
- 3 banane coapte, cu puncte negre
- 1/4 pahar (acelasi ca cel de la masurat faina) cu smantana lichida fara caraghenan
- 2 oua mari
- 2 lg sirop de curmale (optional)
- 1/4 pahar (acelasi de mai sus) cu ulei de rapita presat la rece
- 1 lgita vanilie pudra
- 2/3 pahar (tot cel de mai sus 😀) cu fistic, alune de padure tocate (la cutit) si merisoare infuzate un suc de ananas
Cum am procedat:
- am maruntit bananele cu ajutorul unei furculite, am adaugat ouale, smantana, uleiul si siropul de curmale si am omogenizat cu o spatula
- am adaugat faina amestecata cu praful de copt, vanilia si, tot cu spatula, am incorporat totul
- la final, a venit randul fisticului/alunelor si al merisoarelor care s-au integrat perfect in aluat cu spatul numita mai sus
- am turnat aluatul in tava tapetata cu o foaie de copt
- optional, am adaugat alune de padure tocate deasupra
- am copt banana bread in cuptorul preincalzit la 180 gr, timp de 50-60’, pana cand aceasta trece testul scobitorii
Pofta buna!
No Comments