Cel mai usor imi e sa congelez biscuiti sau checuri pentru a avea ce da copilului la scoala. Dintr-un chec, ii pot oferi toata saptamana…bine, mai alternez si cu altele, ca m-ar da copilul afara din casa sa fac asa ceva. 🙂 Nici sotul meu nu se da deoparte cand e vorba de biscuiti sau checuri. Orice se poate combina cu lapte. :p Simpatici astia ai mei…
Ingrediente:
- 80 g de unt topit si racorit (Alsan in caz de aplv)
- 4 lg sirop de curmale sau miere BIO certificata (1 an+)
- 2 oua mari la temperatura camerei
- 200 gr lapte de cocos (sau lapte de vaca) la temperatura camerei
- 200 gr faina 550
- 50 gr nuca de cocos fulgi
- 2 lgite praf de copt BIO
- 2 banane taiate pe lungime
Cum am procedat:
- am preincalzit cuptorul la 180 grade si am pregatit o tava de copt (o tava de chec de cca 18-20cm lungime)
- am mixat ouale la viteza mare aprox 5’ pana cand si-au triplat volumul si au devenit cremoase
- am adaugat restul de ingrediente (exceptie bananele) si am omogenizat cu o spatula (eu nu am folosit deloc indulcitor, mancam ba cu gem, ba cu sirop de curmale, adaugate la final, in functie de preferinte)
- am turnat jumatate din aluat in forma de copt, am asezat deasupra 2 jumatati de banana, apoi restul de aluat si celelalte 2 jumatati deasupra
- am copt prajitura timp de 45’, pana cand trece testul scobitorii
Pofta buna!
6 Comments
Buna, as dori sa incerc reteta dar sa nu iasa blatul umed. Bananele se pot pune si pasate? Mersi 😊
Buna, daca respecti pasii, ingredientele la temperatura camerei, nu iese umed.
Nu se pot pasa bananele, ar trebui modificata intreaga reteta.
Se poate pune nuca in loc de fulgi de cocos? Multumesc
Buna, fulgii de cocos au rolul de a absorbi lichidul, probabil ar iesi mai umeda.
Se poate pune faina 650? Si daca da in ce cantitate?
Buna, faina 550 si 650 sunt aproape identice, cantitatea ramane la fel.