Dulcegării

Negresa cu prune uscate si nuci

noiembrie 27, 2021

Cum ar fi sa te bucuri de o negresa, fara stresul sutelor de grame de zahăr din compoziția ei? Ar fi “intr-un mare fel”, nu-i asa?😃 Continui pe același ton si scriu: cum ar fi sa te bucuri de o negresa in compania copilului tău? Aaw, cred ca aici am mai câștigat câteva sute de mămici, cel puțin!🙈No, asta ar fi cu adevărat WOW! Bine, bine, dam si la tati o bucățică!

Au crescut si copilașii mei si simt nevoia sa mai înlocuiesc fructele cu îndulcitori. Sunt ferm convinsă ca in asentimentul meu sunt si multe alte mămici. Însă, nu cu orice fel de îndulcitori. De preferat unii safe, cu indice glicemic mic si de o calitatea excelenta. Cum ne place, de altfel! Si e important sa știm care sunt aceștia, astfel încât trecerea de la fructe la astfel de îndulcitori sa fie “lina”, fara a strica ceva din ceea ce am construit împreuna in ceea ce privește alimentatia sănătoasă a celor mici.

La ce m-am oprit? La doua variante de Dulcisor, de la Sweeteria: indulcitorul cu extract de frunze de Ștevia Rebaudiana (zero indice glicemic, zero calorii) si indulcitorul din scoarța de mesteacăn. Ca si vârsta de introducere, eu am ales 3+. Ocazional, bineînțeles, cum oferim dulciurile, de fapt. Gata pălăvrăgeala, hai cu negresa!

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 40 gr Dulcisor – îndulcitor din scoarța de mesteacăn (3+)
  • 90 gr unt topit
  • 50 gr faina integrala de grâu spelta Springmarkt
  • 50 gr faina 550 (o puteti înlocui si cu faina de migdale, pentru a o face si mai nutritivă)
  • 30 gr pudra de roscove
  • 80 ml lapte de cocos full fat
  • 1 lingurita praf de copt bio
  • 100 gr nuci, bucatele sau maruntite fin
  • 60 gr prune deshidratate

Cum am procedat:

  • am mixat ouale cu zaharul, 3-4’, pana când s-au transformat intr-o spuma delicata. Am adaugat untul topit si răcit si am mai mixat 20”. Apoi, laptele. Gata cu ingredientele lichide!
  • am trecut la amestecarea ingredientelor solide, respectiv cele doua tipuri de faina, pudra de roșcove si praful de copt
  • am combinat ingredientele solide cu cele lichide si am adaugat nucile si prunele uscate. Am turnat compoziția intr-o tava de copt (d=20 cm), pe care am introdus-o in cuptorul preincalzit la 180*/25-30’. Ataaaaat!
  • am servit-o cu un păhărel de lapte călduț, cu chiote si doua povesti!

Hai cu bucuria! Sa avem copilași sanatosi!❤️

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Lumi decembrie 8, 2021 at 1:25 am

    Buna Simona .In lipsa de Dulcisor care ar fi echivalentul pt miere de albine de exemplu?Multumesc XX

  • Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.