Vreme buna in Timisoara si chef de joaca! Piticii dorm iar eu am o gramaada de timp pentru mine!😀 Asa ca, am hotarat sa sacrific si ultima cutie cu zmeura din congelator. Iaca cum!
Ingrediente:
- 130 gr faina 650
- 50 gr faina migdale
- 50 gr unt (la temperatura camerei)
- 1 ou (la temperatura camerei)
- 100 gr banana (cantarita inainte de a o pasa cu furculita)
- un praf de vanilie Sonnentor
- 1/2 lingurita praf de copt bio
Topping:
- ~200 gr zmeura (eu atat am avut)
- 2 lg ulei de cocos
- 1 -2 lg faina de cocos
- optional: 1-2 curmale maruntite sau o lingurita pasta curmale
Deasupra: granola homemade
Cum am procedat:
- am mixat untul (la temperatura camerei, da?) pana a devenit spumos. Am adaugat banana, pasata cu furculita, apoi oul. La sfarsit, am incorporat cele doua tipuri de faina (amestecate, plus praful de copt bio).
- am asezat compozitia intr-o tava, intr-un strat de doua degete. Puteti folosi fie o tava patrata/dreptunghiulara, fie una de chec. Am copt aluatul 20’/180*
- intre timp, am pregatit zmeura. Am scos-o din congelator in momentul in care m-am apucat de “praji”. Am faramitat-o cu ajutorul degetelor (usor dezmortita fiind, s-a “descompus” usor), apoi am adaugat uleiul de cocos, faina de cocos si o lingurita rasa de pasta curmale (zmeura mea fiind acrisoara bine)
- dupa cele 20’ – perioada in care blatul s-a copt si a crescut frumos, am adaugat zmeura si am presarat deasupra, granola. Granola o aveam facuta deja (fulgi de cocos frecati cu ulei de cocos si copti 15’ la 170*). In granola se mai poate adauga nuci, seminte, fulgi de cocos.
- am reintrodus preparatul la cuptor, pentru inca 10-15’. Foaarte buna, promit!
📌 In cazul copilasilor cu aplv, se inlocuieste untul cu margarina vegetala bio Alsan.
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
5 Comments
Hi, poți sa mi spui ce textura are compozita înainte de a intra la cuptor? A mea nu curge :d o fi fost oul prea mic? În rest am respectat ingredientele și cantitatile 🙂
Hello!
Nu trebuie sa curga. Textura este putin mai moale decat cea de biscuiti (Bananix) si mai vascoasa decat cea a unui chec. Este gandita ca o varianta de “batoane” cu zmeura. “Blatul”, odata copt are o textura de banana bread. Nu trebuie sa fie indesat sau lipicios. Ci fraged.
Sper sa va placa!🤗
Deja e gata, papat! 😁 fooaarte gustos. Week-end frumos.
Buna! Nu am faina de migdale. Pot sa fac reteta? Multumesc!
Tina, faina de migdale ii da un gust si o textura aparte. Nu as renunta la ea. In mod normal, poate fi inlocuita cu faina alba de grau, raportul fiind de 1:1