Dulcegării

Banana Bread “Zmeuraș”

martie 6, 2019

Vreme buna in Timisoara si chef de joaca! Piticii dorm iar eu am o gramaada de timp pentru mine!😀 Asa ca, am hotarat sa sacrific si ultima cutie cu zmeura din congelator. Iaca cum!

Ingrediente:

  • 130 gr faina 650
  • 50 gr faina migdale
  • 50 gr unt (la temperatura camerei)
  • 1 ou (la temperatura camerei)
  • 100 gr banana (cantarita inainte de a o pasa cu furculita)
  • un praf de vanilie Sonnentor
  • 1/2 lingurita praf de copt bio

Topping:

  • ~200 gr zmeura (eu atat am avut)
  • 2 lg ulei de cocos
  • 1 -2 lg faina de cocos
  • optional: 1-2 curmale maruntite sau o lingurita pasta curmale

Deasupra: granola homemade

Cum am procedat:

  • am mixat untul (la temperatura camerei, da?) pana a devenit spumos. Am adaugat banana, pasata cu furculita, apoi oul. La sfarsit, am incorporat cele doua tipuri de faina (amestecate, plus praful de copt bio).
  • am asezat compozitia intr-o tava, intr-un strat de doua degete. Puteti folosi fie o tava patrata/dreptunghiulara, fie una de chec. Am copt aluatul 20’/180*
  • intre timp, am pregatit zmeura. Am scos-o din congelator in momentul in care m-am apucat de “praji”. Am faramitat-o cu ajutorul degetelor (usor dezmortita fiind, s-a “descompus” usor), apoi am adaugat uleiul de cocos, faina de cocos si o lingurita rasa de pasta curmale (zmeura mea fiind acrisoara bine)
  • dupa cele 20’ – perioada in care blatul s-a copt si a crescut frumos, am adaugat zmeura si am presarat deasupra, granola. Granola o aveam facuta deja (fulgi de cocos frecati cu ulei de cocos si copti 15’ la 170*). In granola se mai poate adauga nuci, seminte, fulgi de cocos.
  • am reintrodus preparatul la cuptor, pentru inca 10-15’. Foaarte buna, promit!

📌 In cazul copilasilor cu aplv, se inlocuieste untul cu margarina vegetala bio Alsan.

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply Alexandra martie 9, 2019 at 9:23 am

    Hi, poți sa mi spui ce textura are compozita înainte de a intra la cuptor? A mea nu curge :d o fi fost oul prea mic? În rest am respectat ingredientele și cantitatile 🙂

    • Reply Simona martie 9, 2019 at 10:20 am

      Hello!
      Nu trebuie sa curga. Textura este putin mai moale decat cea de biscuiti (Bananix) si mai vascoasa decat cea a unui chec. Este gandita ca o varianta de “batoane” cu zmeura. “Blatul”, odata copt are o textura de banana bread. Nu trebuie sa fie indesat sau lipicios. Ci fraged.
      Sper sa va placa!🤗

      • Reply Alexandra martie 9, 2019 at 1:28 pm

        Deja e gata, papat! 😁 fooaarte gustos. Week-end frumos.

  • Reply Tina august 3, 2019 at 4:36 pm

    Buna! Nu am faina de migdale. Pot sa fac reteta? Multumesc!

    • Reply Simona august 9, 2019 at 6:39 pm

      Tina, faina de migdale ii da un gust si o textura aparte. Nu as renunta la ea. In mod normal, poate fi inlocuita cu faina alba de grau, raportul fiind de 1:1

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.