Daca aveți poftă de ceva dulce, sănătos și rapid de preparat, trufele de cocos sunt alegerea perfectă, mai ales în zilele toride de vară.
Bogată în antioxidanți, nuca de cocos este o sursă excelentă de energie, eliberată treptat, pe parcursul întregii zile, fiind foarte apreciată de către pitici pentru gustul deosebit.
Ingrediente:
- 200 gr fulgi de cocos
- 100 gr unt de cocos
- 100 ml apa
- semințele unei păstăi de vanilie
- nuci râșnite (migdale, nuca) sau seminte râșnite (dovleac) – pentru decor
Glazură:
- 3 lg ulei cocos
- 1-2 Lg carob, in funcție de consistența dorită
Cum am procedat:
- am amestecat untul de cocos cu 100 ml apă (se poate incalzi usor amestecul)
- peste amestec am adaugat fulgii de cocos si semințele de vanilie
- amestecul rezultat se pune într-o tăviță, într-un strat de 5 cm grosime și se lasă la frigider pentru 2h.
- după ce se scoate de la frigider, cu ajutorul unui cuțit se vor tăia din compoziția de cocos bucățele, în forma dorită (pătrate, dreptunghiuri)
- acestea se vor tăvăli prin glazura de „cioco”, fierbinte.
Glazura se face încălzind uleiul de cocos căruia, odată ajuns in forma lichidă, i se adaugă 1-2 lg carob
- după ce am tăvălit toate pătrățelele prin glazura fierbinte, am presărat niște nuci râșnite (migdale, nuci), semințe râșnite și le-am invitat politicos in frigider.
- le-am păstrat la frigider, pana la ultima bucățică😃
⭕️ Pentru copiii mari si adulți, se poate adăuga in compoziția de cocos, 1 lg miere🙈. De asemenea, glazura din ciocolată neagra, presarata cu putina sare de mare, poate fi o alternativă imbucuratoare pentru mamicile de copii voinici🙈. Sarea se presara peste trufele proaspat date prin glazura, dupa care acestea se dau la rece.
Sa aveti copii papaciosi!
4 Comments
Buna !cu ce sa inlocuiesc smantana de cocos?
Hey, Anda! Ai putea sa incerci cu mai mult ulei de cocos, fara cei 100 ml apa. Insa, nu garantez ca va iesi ce trebuie:(.
Cu smantana de cocos ies dementiale. Iti recomand sa o incerci, nu vei regreta. Plus ca, are multiple utilizari.
Spor la “bombonit”🎉. Te astept cu feedback😊
In descrierea ingredientele,este scris „3 lg unt de cocos (solid, la T* camerei – moale, să se poată lua cu lingura). In cazul in care îl încălziți, folosiți 5-6 lg ulei cocos lichid.”. Nu inteleg care tb folosit pana la urma. Unt,sau ulei de cocos? Multumesc
Irina, ulei de cocos.Scuza-ma, te rog