Încă o dovada a faptului ca deserturile sănătoase chiar exista!😃 Da, inclusiv noi, adultii, ne putem satisface pofta de dulce cu un desert sănătos, nutritiv, fără sute de grame de zahăr/înghițitura si fără alte unșpe ingrediente ale căror denumiri ne arcuiește instantaneu o sprânceană. Si culmea, sunt extrem de ușor de făcut! Asa ca, va invit sa papam sănătos, cot la cot cu diversificatii casei!
Si cum suntem foarte atente la ingrediente si calitatea acestora, alegem doar produse babyfriendly, cu eticheta curată, calitative si de încredere, inclusiv pentru copilașii cu alergii. Scriu asta deoarece, nu o data am fost întrebata de mămici ai căror copilași prezintă intoleranta la gluten, unde găsesc produse fără urme de gluten. Ei bine, astăzi avem câteva astfel de produse, unul dintre ele fiind extrem de căutat. Si anume fulgii de ovăz, gluten free. Sunt marca Republica BIO si ii găsite pe site-ul celor de la BebeTei. Sunt chiar perfecti!😃 Fără gluten, fără OMG, fără lactoza, fara conservanți, fără grăsimi “Trans”, fără metale grele. Mno, faini tare! Nu-i asa?
Revenind la oițele noastre, haideti sa vedem care-i treaba cu coșulețele astea fancy!
Ingrediente:
- 100 gr fulgi de ovăz fără gluten Republica BIO
- 1 lingurița Chia, Republica BIO
- 20 ml lapte vegetal ovăz
- 1/2 lingurița scortisoara Ceylon, Republica BIO
- 50 gr unt de arahide crocant – Papamigdal
- 50 gr banana (1/2 banana)
- 3 curmale tăiate mărunt
Crema:
- 250 gr mascarpone
- 1 lingurița pudra de roșcove Republica BIO
- 1 lingura miere certificata Solaris (1+)
- optional: coaja rasa de lamaie/portocala BIO (spălată anterior in apa cu bicarbonat de sodiu, fără aluminiu)
- scortisoara Ceylon – pentru pudrat
- fructe
Cum am procedat:
- am început cu coșulețele. Am hidratat chia in laptele vegetal – 10’, cât sa se gelifice semințele. Apoi am pasat banana cu o furculița si am pus toate ingredientele cosuletelor intr-un bol. Am amestecat bine, rezultatul fiind o compoziție ușor lipicioasa. Am repartizat compoziția in 6 forme de brioșe si cu vârful degetelor au presat compoziția pe pereții formelor de brioșe, astfel încât sa obțin din aceasta niste forme minunate de coșulețe. Le-am copt in cuptorul preincalzit la 180*/20’, aproximativ.

- cat timp s-au copt coșulețele, am pregătit crema. Am amestecat mascarponele cu mierea si am împărțit compoziția rezultata in doua. In jumătate din ea am adăugat pudra de roșcove. Puteți adauga si puțin unt de alune de padure, dacă aveti!🙈 Cealalata jumătate fie o lăsați ca atare, fie o amestecați cu putina coaja de lamaie/portocala. Sau un ulei esențial din acestea.
- odata coapte coșulețele, le-am lăsat la răcit. Altfel, crema de mascarpone se va topi in ele si le va înmuia. Odata răcite, le-am umplut cu crema, le-am decorat cu fructe si le-am pudrat cu scortisoara Ceylon. De ce Ceylon si nu Casia – aici.

O alta rețeta de coșulețe cu fulgi de ovăz si roșcove, umplute cu iaurt – o găsiți chiar aici.

📌 In cazul in care aveti copilași alergici la proteine din laptele de vaca, puteți înlocui crema de mascarpone cu o crema de ricotta Marmota de la Rawckers, amestecată cu putina miere/pasta de curmale si scortisoara. Sau puteți merge pe varianta de ciocolata a bebelușului: 1 avocado, 1 banana si o lingurița pudra de roșcove. Puteți opta si pentru o lingurița unt de arahide/caju/alune.
Hai, sa avem copilași sanatosi!❤️
No Comments