Alt fel de shakshuka…in cate zeci de feluri se poate face acest fel de mancare, dar totusi sa ramana mereu la fel de copios?! Aceasta e intrebarea.
Cu bulete din mamaliga umplute cu branza cheddar ati incercat? Daca nu, e timpul, e absolut delicioasa, spunem noi, gurmanzi fiind.
Ingrediente (3 portii):
- 1 ceapa alba
- 2 catei usturoi
- 1 ardei rosu mare
- 1/2 dovlecel
- 5 rosii mari fara coaja
- 2 lgite sirop de curmale
- 2 lg ulei de masline
- 1 lgita cimbru
- 1 lgita boia dulce
- 3 oua
Pentru bulete
- mamaliguta mai moale, reteta aici
- 50 gr branza feta
- 100 gr branza cheddar cubulete
Cum am procedat:
- prima data, am tocat in chopper ceapa, dovlecelul, ardeiul si usturoiul pe care le-am inabusit in putin apa si ulei intr-o tigaie antiaderenta
- am adaugat rosiile date pe razatoarea mare, siropul de curmale si condimentele si am lasat totul la foc mic sa se gateasca pana cand a scazut lichidut aproape de tot
- intre timp, am pregatit mamaliguta, o mamaliguta mai moale, pe care am amestecat-o cu branza feta maruntita
- am lasat mamaliguta sa se racoreasca putin, timp in care se mai intareste, si am luat bucatele de mamaliguta pe care le-am umplut cu cate un cub de cheddar, asemenea unei bule
- am asezat buletele de mamaliguta in tigaia cu sosul, pe margine, am spart ouale in centrul tigaii si am continuat sa gatesc, cu capac, pana cand ouale au fost bine facute, cca 15’
- am servit cu patrunjel proaspat
Pofta buna!
No Comments