Cereale, pseudocereale și derivate Miss Brânzică, Mr Lăptic

Mancare de naut cu rosii

august 25, 2020

O cina pe repede inainte care sa fie gustoasa, nutritiva si placuta ochiului celor doi critici culinari ai mei. Grea viata, dar frumoasa, imi place sa gatesc! 🙂 Soooooo, naut din asta rosu, cum zice cea mica.

Ingrediente:

  • 300 gr naut prefiert (se hidrateaza peste noapte si fierbe, eu am folosit in borcan BIO, naut, apa si sare, am spalat bine nautul inainte de a-l gati)
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 lg ulei de masline presat la rece
  • 1/ardei gras
  • 2 rosii mari rase
  • 1/2 lgita cimbru uscat
  • cateva masline tocate
  • 50 gr branza feta de capra
  • patrunjel pentru servit

Cum am procedat:

  • am tocat ceapa si usturoiul in chopper si le-am inabusit in putina apa si ulei de masline
  • am adaugat maslinele, ardeiul gras tocat si nautul, plus cca 50 ml de apa si am gatit cu capac la foc mic vreo 15′
  • am adaugat rosiile date pe razatoare si am gatit in continuare inca 10′ sau pana cand scade lichidul
  • la final, am adaugat feta taiata cuburi si am servit cu patrunjel proaspat tocat

Nu uitati, copilasilor mici li se ofera nautul aplatizat cu furculita.
Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.