Cereale, pseudocereale și derivate Legume și leguminoase

One pot pasta – paste cu broccoli și parmesan

iulie 7, 2020

Felul acesta de paste l-am gatit pentru toata familia, asta ca sa il determin si pe sotul meu sa manance brocoli…el nefiind intr-o relatie prea buna cu aceasta legume.

Ingrediente:

  • 100-120 gr paste (pentru copilasii cu intoleranta la gluten, folositi paste fara gluten, cum ar fi de porumb sau hrisca)
  • 1 graunte de ustuoi
  • 150 gr rosii tocate
  • 5-6 buchetele de brocoli
  • 2 lg ulei de masline presat la rece
  • 2-3 lg smantana
  • 20 gr parmezan
  • 250-300 ml apa

Cum am procedat:

  • intr-o tigaie cu ulei si putina apa, am pus usturoiul ras si buchetelele de brocoli maruntite si am lasat cateva minute ca sa se inmoaie brocoli
  • apoi, am adaugat rosiile tocate pe care le-am gatit cu capac pana cand am vazut ca incepe sosul sa fiarba
  • am adaugat pastele, am acoperit cu apa (250-300 ml) si am gatim in continuare cu capac, amestecand din cand in cand, pana cand pastele sunt fierte
  • spre final, am adaugat parmezanul, am omogenizat si gatit inca vreo 5′ pentru ca nu vrem sa oferim copilasilor parmezan crud, acesta nefiind pasteurizat, exista riscul infectarii cu salmonella (poate nu, poate da, mai bine sa nu riscam, la fel ca si cu oul negatit corespunzator)
  • dupa stingerea focului, am adaugat smantana

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.