De ce galbenus fiert? Pentru caaaa, este posibil sa il aveti pe “stoc”🙈, fie dupa Paste, fie dupa folosirea albusului/albusurilor in diverse preparate (oua umplute cu pasta de naut, oua umplute cu avocado). Saaaau o sa va placa atat de mult reteta mea incat o sa fierbeti oua doar pentru a avea galbenusuri fierte😀. Puteti folosi albusurile ramase in salata de avocado sau in salata de cuscus.
Ingrediente (10 biscuiti):
- 120 gr faina 650
- 60 gr unt (sau margarina vegetala bio Alsan – in caz de aplv)
- 1 galbenus fiert
- 30 ml apa
- cateva fire de cepsoara
- o fasie de ardei graS
- optional: ou pentru uns si seminte pentru presarat kidscuitii
Cum am procedat:
- am amestecat faina cu cepsoara si ardeiul gras taiat marunt. Am adaugat galbenusul fiert si untul. Am obtinut un aluat nisipos peste care am adaugat apa calduta. Aluatul final este moale, compact, nelipicios.
- am asezat aluatul pe o folie si l-am strans intr-un cilindru pe care l-am introdus in frigider (1h) sau in congelator (20’), pana se intareste. Scopul este acela de a putea fi taiat cu un cutit.
- asadar, am taiat batonul de aluat in rondele, pe care le-am “gaurit” cu ajutorul unui cerculet mic. Am obtinut niste rotite dragalase, pe care le-am uns cu ou si le-am presarat cu seminte. Coacerea s-a facut in cuptorul preincalzit la 180*/20’-25’.
- daca sunt buni?🙈 Va las sa descoperiti singuri acest aspect! Pot sa va scriu doar atat: dublati cantitatile!😀 Nu va lasati ingraditi de preferintele noastre. Puteti folosi rosii uscate, masline si orice condimente va plac voua! Se lasa personalizati!😀
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
2 Comments
Buna! Se pot face cu faina fara gluten?
Se pot, insa cum nu am facut, nu am idee de cantitati. Deoarece, acestea se cam modifica in functie de faina folosita. As incerca cu hrisca, pastrand cantitatile