Astăzi a fost o zi cu peripeții. Vă povestesc pe scurt: cu o minunată entorsă, fără curent, apă caldă, blender sau alte lucruri necesare, îmi doream ceva dulce. Ehe, nu îmi doream orice, doar sunt o pretențioasă! Îmi doream ceva sănătos, dulce, dar totuși, fără îndulcitori.
Mi-au venit în minte instant merele coapte cu scorțișoară ale bunicii și supărată că nu pot sta prea mult în picioare să bibilesc un dulce, am aruncat într-o tavă 4 mere medii, doar spălate. Cred că nici ele nu înțelegeau ce se întâmplă în capul meu la ora respectivă!
Mai exact, aveți nevoie de:
- 4 mere medii
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 1 pumn de nucă
- 5 linguri mari de făină (eu am folosit de grâu, 550)
- 2 ouă de găină (le puteți înlocui cu 8 ouă de prepeliță)
Proces tehnologic:
- cum vă spuneam, am aruncat in cuptor 4 mere întregi și le-am lăsat să se încălzească bine, timp de 15 minute. În funcție de dimensiunea mărului, s-ar putea să necesite mai mult timp. Încercați cu o lingură textura mărului. Aceasta trebuie să fie moale deoarece le veți face piure.
- Când merele sunt la textura potrivită, le scoateți din cuptor și le lăsați la răcit. Când sunt răcite, le îndepărtați coaja și le mărunțiți. Dacă aveți la dispoziție un blender, le faceți piure. Dacă sunteți și voi fără curent, sau într-o liniște deplină, le puteți mărunți cu o furculiță.
- Nuca se macină, sau în cazul meu, se toacă fin la cuțit.
- Amestecați mărul mărunțit cu 2 ouă, scorțișoara și nuca măcinată. Când amestecul este omogen, începeți să încorporați făina, treptat.
- Aluatul trebuie să aibă o textură puțin mai densă decât cea a clătitelor americane (va curge cu greu din lingură).
- Puneți aluatul în forma dorită, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la cuptor, și așteptați 20 de minute.
Voila! Biscuiți cu gust de Crăciun!
P.S.: Biscuitele are o textura uscată la exterior și umedă la interior.
1 Comment