Bazele nutriției echilibrate

Tipuri de brânzică

noiembrie 22, 2017

Sursa importanta de calciu, proteine si vitamine, branzica este un aliment excelent atunci cand vine vorba despre alimentatia celor mici. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca, este usor acceptata de catre acestia, fara prea multe mofturi🙈.

Nu orice branzica este potrivita insa, atunci cand vine vorba despre “inceputuri”. Si ma refer aici la inceputurile diversificarii si primul anisor de viata. Ca orice parinte, imi doresc ca puiul meu sa aiba parte de un aliment sigur – fara dinozaurii clanului “E” – atat de raspanditi in jurul nostru, fara sare adaugata, facuta din lapte integral si musai pasteurizat.

Nimic imposibil pana aici:). Asadar, niste laptic integral (pasteurizat), iaurt sau lamaie siiii 5’ din timpul nostru. Atat “costa” prepararea unei branzici facute in casa, episod important din serialul “stiu ce papa copilul meu”.

❤️ Branzica facuta cu iaurt

❤️ Ricotta

In cazul in care sunteti in cautarea de preparate cu branzica, categoria Miss Branzica va sta drept sursa de insipiratie:).

Ce facem insa in situatia in care copilasul nostru este alergic la proteina  din laptele de vaca/capra si mai are si intoleranta la lactoza, pe deasupra? Nimic mai simplu: apelam la sursele vegetale de calciu!🎉. Oleaginoasele ne vor scoate cu siguranta din acest mic impas si cu foarte putina imaginatie vom obtine niste preparate gustoase si de ce nu, apreciate de micii exploratori😍

❤️ Branzica de migdale

❤️ Crema de caju

Idei de papi pentru copilasii cu aplv, aplc, intoleranta la lactoza – gasiti aici.

In speranta ca v-am fost putin de ajutor, va doresc sa aveti copilasi sanatosi si papaciosi!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.