Miss Brânzică, Mr Lăptic

Brânzică de casă cu lămâie (ricotta de casă)

noiembrie 22, 2017

Intrucat suntem mereu in cautarea de preparate safe, din punct de vedere al ingredientelor, iacata astazi ne oprim asupra branzicii „ricotta”. O ricotta babyfriendly, asa cum ne-am obisnuit, foarte usor de preparat, gustoasa si sanatoasa pentru toti ai casei. In doar 10′:)

Ingrediente:

  • 600 ml lapte integral
  • zeama de la o lamaie -40 ml

Cum am procedat:

  • am incalzit laptele pana aproape de punctul de fierbere, moment in care am adaugat zeama de lamaie. Aproape imediat se si observa separarea zerului de branzica. Se opreste flacara aragazului si se mai lasa asa 10′, apoi se pune la strecurat. Nu se lasa foarte mult la scurs pentru a nu obtine o ricotta uscata, ci una moale.
  • daca doriti sa o serviti ca atare si sa-i dati o forma anume, puteti face acest lucru, punand branzica, imediat dupa ce ati strecurat-o, intr-o forma de briosa, de exemplu🙈.
  • din 600 ml lapte am obtinut ~ 100 gr ricotta. Gustul este unul foarte bun, apropiat de cel al branzicii ricotta din magazin, diferenta sta in „stiu ce papa copilul meu”:)

📌 este important ca laptele sa fie unul cat mai gras, integral

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Pop Neli noiembrie 3, 2020 at 9:06 pm

    Buna !
    Ma intereseaza ce fel de lapte folositi la această reteta. 😀

    • Reply Simona noiembrie 13, 2020 at 5:33 pm

      Salut! Lapte de vaca, integral. De la vacuta matusii mele de la tara. Insa poti linistita sa folosesti un lapte integral de calitate din comert, gen Laptaria cu caimac

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.