Patiserie

Brioșă franțuzească cu nutella prietenoasă

decembrie 1, 2021

Se apropie sarbatorile, perioada aia din an cand acasa e acasa, masa e plina, familia e mai aproape. Cand ne bucuram de bucuria de a oferi, cand ne bucuram de revederea celor dragi, cand avem aproape prieteni buni. Si cum putem intampina zilele acestea frumoase? Poate cu un cozonac, o prajitura mai deosebita? Sau o briosa venita de pe meleaguri latine cu nutella baby prientenoasa?

Ingrediente (forma de 30cm):

  • 400 gr faina (Manitoba sau all purpose tip 650)
  • 200 gr lapte integral animal sau vegetal
  • 1 ou la temperatura camerei
  • 2 lg Dulcisor by Sweeteria (3ani+, optional)
  • 70 gr unt (sau margarina Alsan in caz de aplv)
  • 9 gr drojdie uscata (sau 20gr proaspata)
  • 150 gr nutella, reteta aici
  • fulgi de migdale

Cum am procedat:

  • in bolul robotului, am pus faina si am aerat-o putin
  • am adaugat oul, laptele si drojdia (eu am folosit uscata bio)
  • am amestecat cu viteza mica, vreo 7′, pana cand aluatul s-a inchegat
  • am adaugat untul bucatele si am amestecat cu robotul vreo 8′, pana cand l-am incorporat in aluat
  • am impachetat aluatul in folie si l-am lasat la rece 1h30′
  • dupa, l-am intins cu un sucitor sub forma dreptunghiulara, 60cm lungime cu 30 cm latime si am intins dasupra nutella homemade
  • am rulat aluatul si apoi l-am taiat in doua, dupa care l-am ”impletit”; daca vi se pare ca e greu de ”impletit”, lasati aluatul taiat la rece inca 20′
  • asezati impletitura in vasul de copt tapetat cu o foaie de copt, ungeti suprafata de deasupra cu lapte sau galbenus si adaugati fulgii de migdale
  • coaceti briosa timp de 25-30′ in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.