Se apropie sarbatorile, perioada aia din an cand acasa e acasa, masa e plina, familia e mai aproape. Cand ne bucuram de bucuria de a oferi, cand ne bucuram de revederea celor dragi, cand avem aproape prieteni buni. Si cum putem intampina zilele acestea frumoase? Poate cu un cozonac, o prajitura mai deosebita? Sau o briosa venita de pe meleaguri latine cu nutella baby prientenoasa?
Ingrediente (forma de 30cm):
- 400 gr faina (Manitoba sau all purpose tip 650)
- 200 gr lapte integral animal sau vegetal
- 1 ou la temperatura camerei
- 2 lg Dulcisor by Sweeteria (3ani+, optional)
- 70 gr unt (sau margarina Alsan in caz de aplv)
- 9 gr drojdie uscata (sau 20gr proaspata)
- 150 gr nutella, reteta aici
- fulgi de migdale
Cum am procedat:
- in bolul robotului, am pus faina si am aerat-o putin
- am adaugat oul, laptele si drojdia (eu am folosit uscata bio)
- am amestecat cu viteza mica, vreo 7′, pana cand aluatul s-a inchegat
- am adaugat untul bucatele si am amestecat cu robotul vreo 8′, pana cand l-am incorporat in aluat
- am impachetat aluatul in folie si l-am lasat la rece 1h30′
- dupa, l-am intins cu un sucitor sub forma dreptunghiulara, 60cm lungime cu 30 cm latime si am intins dasupra nutella homemade
- am rulat aluatul si apoi l-am taiat in doua, dupa care l-am ”impletit”; daca vi se pare ca e greu de ”impletit”, lasati aluatul taiat la rece inca 20′
- asezati impletitura in vasul de copt tapetat cu o foaie de copt, ungeti suprafata de deasupra cu lapte sau galbenus si adaugati fulgii de migdale
- coaceti briosa timp de 25-30′ in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos
Pofta buna!
No Comments