Cand iti place branza cheddar, o inviti pana si in covrigi! Si ce covrigi au iesit! Moi, aromati, numa’ buni de molfait intr-o zi draguta de noiembrie!
Ingrediente:
- 200 gr faina 650
- 110 ml lapte animal sau vegetal
- 40 gr cheddar ras
- 25 gr unt (topit si racit)
- ~ 3 g drojdie uscata bio
- 1/2 lingurita miere certificata, 1+
- ou – pentru uns (se poate omite)
- extra branza pentru razuit deasupra
- seminte pentru presarat deasupra
Cum am procedat:
- am amestecat faina cu drojdia uscata
- am incalzit putin laptele si l-am adaugat peste faina. Tot acum am pus si mierea. Daca folositi drojdie proapata, faceti o adancitura in faina, asezati drojdia, mierea si putin din laptele caldut. Lasati 10’ cat sa se activeze drojdia. Abia apoi adaugati restul laptelui si a celorlalte ingrediente (untul topit, racit si branza cheddar). Am folosit un mixer planetar pentru framantare, insa puteti foarte bine sa framantati aluatul, manual. Am continuat framantarea aluatului pana cand acesta ramane agatat de carligul mixerului. L-am transferat in bolul de dospit si l-am uitat acolo 30’, timp in care va creste nitelus
- dupa cele 30’, am impartit aluatul in 8 parti egale si am modelat 8 covrigi. Am mai lasat covrigii inca 20’ la temperatura camerei, dupa care i-am uns cu putin ou batut, i-am presarat cu seminte si i-am bagat in cuptorul preincalzit la 180*/30’. Atat! Ba nu! Siiiiii, i-am papat cu mare pofta!😋
- ca idee, puteti sa-i umpleti cu “diverse”. Bestiali, promit!
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
5 Comments
Cas proaspăt de vaca ar merge in loc de cheddar? As folosi ceva fără sare. Mulțumesc
Din pacate, nu in aceasta reteta. S-ar schimba cantitatile. Este nevoie de o branza maturata, aici
as putea inlocui untul cu ulei ?
As putea sa sar mierea din compozitie?
Da, sigur