Nutella, vesnica poveste…buna, dar prea mult zahar. Am un mare iubitor de nutella in casa, asa ca musai a fost sa o baby-frienduiesc😁. Prima data am facut-o din alune de padure si migdale, dar am incercat si varianta facuta direct din unturi cumparate, unturi de calitate. Am ramas fidela ultimei variante. 😁
Ingrediente:
- 300 gr unt de arahide smooth (orice alt unt de nuci / oleaginoase merge perfect)
- 70 gr unt de migdale Papamigdal (orice alt unt de nuci oleaginoase merge perfect)
- 3 lg pudra de roscove
- 4 lg sirop de curmale
- 50 ml apa fiarta si racita (sau apa minerala plata – aceasta nu se fierbe; pentru a prelungi perioada de valabilitate nu folositi apa nefiarta, in caz ca folositi apa potabila de la robinet)
- 1 lgita pudra de vanilie (optional)
Cum am procedat:
- am pus toate ingredientele in vasul robotului si am pulsat pana cand am obtinut o pasta de textura dorita
*se pastreaza in vase etanse la rece, cca 1-2 saptamani (mai mult nu a rezistat pofticiosilor)
*se poate folosi in retete in loc de nutella originala
*apa se adauga in fct de textura untului, untul meu era aproape solid
Pofta buna!
No Comments