Când avem chef de ceva bun si rapid, clătitele sa trăiască! Iar cum toamna ne umple coșurile cu mere, am si găsit umplutura pentru “dânsele”!🥳
Clătitele le-am facut după rețeta mamei, pe care o găsiți aici. O rescriu mai jos, in cazul in care nu aveti chef de încă un click🙈. Nici eu nu as avea, mai ales duminica după-amiaza!😁
Ingrediente:
- 2 oua
- 200 gr faina 550
- 350 -370 ml lapte/apa sau 1/2 lapte + 1/2 apa
- 3 lg unt topit
- un praf de vanilie pudra
- optional: un praf de sare (2+)
- optional: o lingura pasta de curmale/miere certificata (1+)
In functie de tipul de faina folosit, se poate sa aveti nevoie de o cantitate mai mare sau mai mica de lichid. Aluatul sa fie unul smantanos, curgator😀
Pentru umplutura, am ales 4 mere golden, razuite, pe care le-am “încălzit” puțin intr- o tigaie antiaderenta, cât sa se evapore puțin sucul lăsat de ele. Am adaugat un praf de scortisoara Ceylon, Organic India – pe care o găsiți pe Bebetei, aici. De ce Ceylon? Iacătă de ce! Chiar aici!
Cum am procedat:
- mixam toate ingredientele si coacem clatitele. Atat!😀
- am folosit un polonic pentru a lua o anumita cantitate de aluat (potrivita pentru a acoperi in strat subtire fundul tigaii) si a o repartiza in tigaie (antiaderenta sa fie, da?).
- odata acoperit fundul tigăii cu compoziția de clătite, am adaugat 2 linguri de mere rase pe jumătate din clătită si am acoperit cu cealaltă jumătate.
- odata coapte toate clătitele, le-am presărat cu niste alune razuite si le-am papat cu mare pofta! Mai ales ca eram după un episod “istovitor” de joaca in grădina!🥳
Hai, sa avem copilași sanatosi!❤️
No Comments