Dulcegării Miss Brânzică, Mr Lăptic

Clătite umplute cu mere și scorțisoară

octombrie 17, 2021

Când avem chef de ceva bun si rapid, clătitele sa trăiască! Iar cum toamna ne umple coșurile cu mere, am si găsit umplutura pentru “dânsele”!🥳

Clătitele le-am facut după rețeta mamei, pe care o găsiți aici. O rescriu mai jos, in cazul in care nu aveti chef de încă un click🙈. Nici eu nu as avea, mai ales duminica după-amiaza!😁

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 200 gr faina 550
  • 350 -370 ml lapte/apa sau 1/2 lapte + 1/2 apa
  • 3 lg unt topit
  • un praf de vanilie pudra
  • optional: un praf de sare (2+)
  • optional: o lingura pasta de curmale/miere certificata (1+)

In functie de tipul de faina folosit, se poate sa aveti nevoie de o cantitate mai mare sau mai mica de lichid. Aluatul sa fie unul smantanos, curgator😀

Pentru umplutura, am ales 4 mere golden, razuite, pe care le-am “încălzit” puțin intr- o tigaie antiaderenta, cât sa se evapore puțin sucul lăsat de ele. Am adaugat un praf de scortisoara Ceylon, Organic India – pe care o găsiți pe Bebetei, aici. De ce Ceylon? Iacătă de ce! Chiar aici!

Cum am procedat:

  • mixam toate ingredientele si coacem clatitele. Atat!😀
  • am folosit un polonic pentru a lua o anumita cantitate de aluat (potrivita pentru a acoperi in strat subtire fundul tigaii) si a o repartiza in tigaie (antiaderenta sa fie, da?).
  • odata acoperit fundul tigăii cu compoziția de clătite, am adaugat 2 linguri de mere rase pe jumătate din clătită si am acoperit cu cealaltă jumătate.
  • odata coapte toate clătitele, le-am presărat cu niste alune razuite si le-am papat cu mare pofta! Mai ales ca eram după un episod “istovitor” de joaca in grădina!🥳

Hai, sa avem copilași sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.