O gustare pe cat de delicioasa, pe atat de usor de pregatit! Si rapida! O crusta cu unt si iaurt si niste piersici! Nici de la prune nu ma dau in laturi! Ba as mai pune si un strat de magiun sub prune!🙈 Aaah! Pornesc de la una si ajung la alta!😂
Nu va mai scriu ca avem o varianta cu cirese pe blog, chiar aici🙈. La fel de usor de pregatit, dar fara iaurt in compozitia crustei.
Gata vorbaria! Hai cu tartaaa!
Ingrediente:
- 200 gr faina 650
- 100 gr unt
- 2 lg iaurt gras rece (direeect de la frigider)
Pentru umplutura:
- 7-8 piersici
- o lg faina de cocos sau migdale
- o lingurita de scortisoara🙈
Cum am procedat:
- crusta am facut-o rapid, amestecand faina cu untul, pana am obtinut un aluat sfaramicios. Apoi am adaugat iaurtul. Aluatul l-am introdus la frigider, 1/2 ora
- odata scos din frigider, am intins aluatul intr-un strat subtire, l-am presarat cu putina faina de cocos/migdale (zona de absorbtie a eventualului suc lasat de piersici in timpul coacerii), am asezat feliile de piersica (piersici spalate anterior si feliate), am mai presarat o lingurita faina de migdale deasupra, scortisoara si am introdus tarta in cuptorul preincalzit la 180*/~30’.
- odata coapta, puteti sa o serviti calduta, alaturi de o cupa de inghetata de vanilie. Sau rece, cum ambele manute!😀
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments