Un preparat rapid, mai ales daca si reciclezi niste cartofi deja preparati termic, cum a fost in cazul nostru. Noi am mers pe varianta fara lactate si am servit-o alaturi de un pesto vegan, niste germeni si cateva rosii.
Ingrediente:
- 2 cartofi mari (puteti sa-i fierbeti inainte in coaja, apoi sa-i taiati rondele sau sa-i pregatiti la un air fryer, daca aveti la indemana)
- 3 oua
- 2 fire ceapa verde
- un praf de sare (2+)
Cum am procedat:
- intr-o tigaie antiaderenta (de clatite, am folosit eu), am pus cartofii fierti, taiati rondele iar deasupra lor am adaugat amestecul format din cele 3 oua batute si firele de ceapa, maruntite. Puteti adauga si o lingurita de ulei presat la rece sau un cubulet de unt topit in ouale batute, daca doriti. Eu am ales varianta de tigaie de clatite (d=30 cm), pentru ca imi doream o tortilla subtire, care se va patrunde bine pe aragaz si pe care nu trebuie sa o introduc ulterior la cuptor. Imi plus, imi doream sa o “cladesc” in straturi, separate de pesto-ul din busuioc.
- am lasat-o 3-4’ pe o parte, apoi am intors-o pe cealalta parte, pentru inca 3-4’.
- cum scriam mai sus, am servit minunata alaturi de pesto de busuioc (vegan, de la Pravalia Noastra), germeni si niste rosii cherry. Deasupra, am presarat niste parmezan caju.
📌 Puteti sa pregatiti si voi pesto acasa, urmand aceasta reteta. De asemenea, varianta de pesto cu rosii uscate este de pus pe “to do list”. Eu o ador! Cat despre parmezanul caju, iaca aici si reteta!
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments