Fani mititei de pesto busuiocesc avem?🙈 Stefi a ridicat deja trei degetele!😀 Fie ca il papam ca baza pentru bruschete, in sandwich-uri prietenoase sau ca “sos” pentru paste, minunatul de mai jos salveaza timp si deschide gurite, mai ales daca se numara printre preparatele cu lipici ale nazdravanului casei.
Se face rapid, iar odata pregatit se uita in frigider si se apeleaza la nevoie!🤪
Ingrediente:
- o cutie frunze de busuioc -30 gr
- muguri de pin – 15- 20 gr
- parmezan animal – 10 gr (1+)*. In caz de aplv, se inlocuieste cu fulgi de drojdie inactiva sau cu parmezan vegetal (reteta, aici)
- 4-5 lg ulei de masline extravirgin, presat la rece
- 1 catel de usturoi (crud sau copt)**
- 1 lg zeama de lamaie
* In cazul parmezanului animal, tineti cont de faptul ca exista si variante pasteurizate
** Usturoiul crud poate fi iritant gastric in cazul bebelusilor, solutia in acest caz fiind varianta coapta.
Cum am procedat:
- frunzele de busuioc, bine spalate si tamponate cu un servetel pentru a inlatura excesul de apa, le-am introdus in chopper, alaturi de restul ingredientelor😊. Da, stiu – este foarte complicat, motiv pentru care nu vreau sa va mai incarc cu alte povesti si va mai scriu ca, odata preparat il depozitam intr-un borcanel de sticla si-l pastram la frigider.
📌 Kidscuitii din imagine sunt biscuitii cu branza! Doamne, cat de bine merg impreuna! Reteta, aici.
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
4 Comments
Buna,
Vreau sa fac si eu maine dar nu am busuioc frunze, ci uscat la pliculet. E ok, cat ar trebui sa pun oare, tot 30g? Nici parmezan nu am, pun 10g fulgi de drojdie inactiva? Si ulei, pot sa pun de migdale dulci?
Iti multumesc frumos🤗
Salut, Georgiana!
Musai sa fie busuioc proaspat! Da, poti inlocui parmeazanul cu drojdia inactiva. Daca tie iti place uleiul de migdale, poti incerca. In pesto, eu il prefer de departe pe cel de masline extravirgin. Pupici!
Buna, Simona! Ma poti ajuta cu un exemplu de parmezan cu lapte pasteurizat? Sau chiar mai multe 😊 Eu nu am reusit sa gasesc. Multumesc!
Hey! Delaco este cu lapte pasteurizat. Cu drag!