Salate baby

Pesto busuiocesc

martie 13, 2019

Fani mititei de pesto busuiocesc avem?🙈 Stefi a ridicat deja trei degetele!😀 Fie ca il papam ca baza pentru bruschete, in sandwich-uri prietenoase sau ca “sos” pentru paste, minunatul de mai jos salveaza timp si deschide gurite, mai ales daca se numara printre preparatele cu lipici ale nazdravanului casei.

Se face rapid, iar odata pregatit se uita in frigider si se apeleaza la nevoie!🤪

Ingrediente:

  • o cutie frunze de busuioc -30 gr
  • muguri de pin – 15- 20 gr
  • parmezan animal – 10 gr (1+)*. In caz de aplv, se inlocuieste cu fulgi de drojdie inactiva sau cu parmezan vegetal (reteta, aici)
  • 4-5 lg ulei de masline extravirgin, presat la rece
  • 1 catel de usturoi (crud sau copt)**
  • 1 lg zeama de lamaie

* In cazul parmezanului animal, tineti cont de faptul ca exista si variante pasteurizate

** Usturoiul crud poate fi iritant gastric in cazul bebelusilor, solutia in acest caz fiind varianta coapta.

Cum am procedat:

  • frunzele de busuioc, bine spalate si tamponate cu un servetel pentru a inlatura excesul de apa, le-am introdus in chopper, alaturi de restul ingredientelor😊. Da, stiu – este foarte complicat, motiv pentru care nu vreau sa va mai incarc cu alte povesti si va mai scriu ca, odata preparat il depozitam intr-un borcanel de sticla si-l pastram la frigider.

📌 Kidscuitii din imagine sunt biscuitii cu branza! Doamne, cat de bine merg impreuna! Reteta, aici.

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply Pesto din busuioc si rosii uscate - My Baby Food noiembrie 29, 2019 at 7:36 am

    […] o iubitoare a pesto-ului din busuioc. Nu prea se intampla sa-mi lipseasca din frigider. Cateodata am impresia ca e insuficient😃. Cred […]

  • Reply Smolenik Georgiana noiembrie 2, 2020 at 5:28 pm

    Buna,
    Vreau sa fac si eu maine dar nu am busuioc frunze, ci uscat la pliculet. E ok, cat ar trebui sa pun oare, tot 30g? Nici parmezan nu am, pun 10g fulgi de drojdie inactiva? Si ulei, pot sa pun de migdale dulci?
    Iti multumesc frumos🤗

    • Reply Simona noiembrie 3, 2020 at 12:20 pm

      Salut, Georgiana!

      Musai sa fie busuioc proaspat! Da, poti inlocui parmeazanul cu drojdia inactiva. Daca tie iti place uleiul de migdale, poti incerca. In pesto, eu il prefer de departe pe cel de masline extravirgin. Pupici!

  • Reply One pot pasta - My Baby Food august 23, 2021 at 2:08 pm

    […] lg pesto busuiocesc […]

  • Reply Frigărui de pui cu pesto busuiocesc - My Baby Food august 23, 2021 at 2:22 pm

    […] era liniste in casa, am reusit sa pregatesc niste frigarui faine tare de tot. Le-am servit cu pesto busuiocesc, pesto de care eu sunt […]

  • Reply Cosmina octombrie 27, 2021 at 5:30 am

    Buna, Simona! Ma poti ajuta cu un exemplu de parmezan cu lapte pasteurizat? Sau chiar mai multe 😊 Eu nu am reusit sa gasesc. Multumesc!

    • Reply Simona ianuarie 9, 2022 at 12:53 pm

      Hey! Delaco este cu lapte pasteurizat. Cu drag!

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.