De cand am descoperit smantana aceasta, merg vreo 30-40km macar o data pe saptamana pentru a cumpara smantana dolofana. Ne-a intrat la sufletel si, astazi, am invitat-o in supa noastra de la pranz, o supa de dovlecel. A acceptat bucuroasa, iar noi am savurat o supa delicioasa.
Ingrediente:
- 2 dovlecei zucchini mari
- 1/2 ceapa alba
- 1 morcov
- 1 bucatica de pastarnac
- 1 bucatica de telina
- 2 catei usturoi
- 2 lg ulei de masline presat la rece
- 1 cartof alb
- 200 gr smantana dolofana
- 2 lg couscous
Cum am procedat:
- am spalat, curatat si taiat toate legumele cubulete, dupa care le-am pus la fiert in apa cat sa le acopere
- odata fierte, am scurs apa intr-un alt vas, pastrand o cantitate mica in oala in care au fiert
- am adaugat smantana dolofana si, cu ajutorul mixerului, am pasat legumele, adaugand apa in functie de cat de subtire doriti supa
- am pus oala din nou pe aragaz, am adaugat couscousul si am dat supa intr-un clocot pentru a se gati si couscousul
- la final am adaugat uleiul si am omogenizat
Pofta buna!
No Comments