Legume și leguminoase Supe și ciorbe

Supa crema de dovlecel cu smantana

august 27, 2020

De cand am descoperit smantana aceasta, merg vreo 30-40km macar o data pe saptamana pentru a cumpara smantana dolofana. Ne-a intrat la sufletel si, astazi, am invitat-o in supa noastra de la pranz, o supa de dovlecel. A acceptat bucuroasa, iar noi am savurat o supa delicioasa.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei zucchini mari
  • 1/2 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 1 bucatica de pastarnac
  • 1 bucatica de telina
  • 2 catei usturoi
  • 2 lg ulei de masline presat la rece
  • 1 cartof alb
  • 200 gr smantana dolofana
  • 2 lg couscous

Cum am procedat:

  • am spalat, curatat si taiat toate legumele cubulete, dupa care le-am pus la fiert in apa cat sa le acopere
  • odata fierte, am scurs apa intr-un alt vas, pastrand o cantitate mica in oala in care au fiert
  • am adaugat smantana dolofana si, cu ajutorul mixerului, am pasat legumele, adaugand apa in functie de cat de subtire doriti supa
  • am pus oala din nou pe aragaz, am adaugat couscousul si am dat supa intr-un clocot pentru a se gati si couscousul
  • la final am adaugat uleiul si am omogenizat

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.