Desi pare complicat, nu e deloc. Sunt multe condimente, iar asta il poate face ”de speriat”, dar pe langa faptul ca se face usor, e si meeeeega delicios! Am mancat si eu si copilul si sotul de ne-am ingrasat 1 kg.
Ingrediente: (3 portii)
- 200 gr apa
- 5 catei usturoi
- 1 ceapa marisoara
- un cub unt micut
- 300 gr pasata de rosii
- 1 lg fulgi de cocos
- 1/2 lgita coriandru pudra
- 1/2 lgita cumin pudra
- 1/2 lgita garam masala
- 1/4 lgita turmeric
- 250 gr legume (am folosit cartof dulce, conopida)
- 250 gr branza paneer cubulete (e o branza specific indiana, poate fi inlocuita cu feta care e mai sarata)
- 75 gr iaurt natural
- 50 gr smantana lichida (fara caraghenan)
- 1 lgita sirop de curmale
- 25 gr unt de caju
Cum am procedat:
- am tocat in chopper usturoiul si ceapa si le-am inabusit in unt si putina apa
- am adaugat pasata de rosii si siropul de curmale si am gatit aprox 5’, apoi, am adaugat 100 gr apa, fulgii de cocos, garam masala, turmericul, coriandrul si cuminul si am gatit 10’, la foc mic, amestecand din cand in cand
- am adaugat legumele cubulete, buchetele, untul de caju si restul de 100 gr de apa si am gatit pana s-au inmuiat legumele.
- intre timp, am copt branza cubulete in tigaia antiaderenta, pe ambele parti, 3-4’.
- am adaugat iaurtul, smantana si branza si am mai lasat pe foc 2-3’.
Pofta buna!
No Comments