Cereale, pseudocereale și derivate

Parmezan vegetal din caju

februarie 26, 2019

Vi se intampla sa va placa atat de mult un preparat incat sa va vina sa-l adaugati in aproape tot ce mancati?🙈 Ei bine, asta mi s-a intamplat cu parmezanul din caju! Si nu doar mie! Toti ai casei am inceput sa nutrim sentimente fata de el si sa-i cautam compania!😀

L-am descoperit intamplator, de curand si a fost dragoste la prima vedere! Plin de nutrienti si delicios, este si un preparat extrem de usor de facut! Nu ma credeti? Cel mai bine este sa va convingeti singuri!😋

Ingrediente:

  • 200gr caju crud
  •  5 lg fulgi de drojdie inactiva (fara sare, da ? 😊)
  •  1 lg-ita pudra de usturoi
  •  ½ lg-ita paprika dulce (optional)
  •  1 lg-ita condimente ‘’adio sare’’ sau sare Himalaya (2a+)

Cum am procedat:

  •  am hidratat caju-ul aproximativ 1h, iar apoi l-am uscat in cuptor cateva minute. Puteti opta si pentru varianta “coapta”, adica sa “incalziti” caju-ul 3-5’ intr-o tigaie antiaderenta pe ochiul aragazului sau in cuptor.
  •  am pus toate ingredientele in vasul unui robot de bucatarie si am pulsat de cateva ori pana am obtinut consistenta unui parmezan ras.
  •  se pastreaza intr-un vas etans, la intuneric si la rece.
  • il puteti folosi in orice preparat la care folositi parmezan, pe piureuri de legume, paste, orice va trece prin cap sau va place

Pofta buna!

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply Diana mai 17, 2019 at 9:15 am

    Bună, care sunt condimentele „adio sare”?

    • Reply Simona mai 20, 2019 at 7:13 pm

      Asa se numesc niste condimente prietenoase fara sare de la Sonnentor😊

  • Reply Ioana iunie 22, 2020 at 1:03 pm

    Cat timp se păstrează la frigider?

  • Reply Daniela iunie 27, 2022 at 1:07 pm

    Cat timp se pastreaza la frigider?

    • Reply Sorina iunie 30, 2022 at 4:20 am

      Buna, maxim am pastrat pana la 1 luna, in recipient etans, in frigider.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.