Vi se intampla sa va placa atat de mult un preparat incat sa va vina sa-l adaugati in aproape tot ce mancati?🙈 Ei bine, asta mi s-a intamplat cu parmezanul din caju! Si nu doar mie! Toti ai casei am inceput sa nutrim sentimente fata de el si sa-i cautam compania!😀
L-am descoperit intamplator, de curand si a fost dragoste la prima vedere! Plin de nutrienti si delicios, este si un preparat extrem de usor de facut! Nu ma credeti? Cel mai bine este sa va convingeti singuri!😋
Ingrediente:
- 200gr caju crud
- 5 lg fulgi de drojdie inactiva (fara sare, da ? 😊)
- 1 lg-ita pudra de usturoi
- ½ lg-ita paprika dulce (optional)
- 1 lg-ita condimente ‘’adio sare’’ sau sare Himalaya (2a+)
Cum am procedat:
- am hidratat caju-ul aproximativ 1h, iar apoi l-am uscat in cuptor cateva minute. Puteti opta si pentru varianta “coapta”, adica sa “incalziti” caju-ul 3-5’ intr-o tigaie antiaderenta pe ochiul aragazului sau in cuptor.
- am pus toate ingredientele in vasul unui robot de bucatarie si am pulsat de cateva ori pana am obtinut consistenta unui parmezan ras.
- se pastreaza intr-un vas etans, la intuneric si la rece.
- il puteti folosi in orice preparat la care folositi parmezan, pe piureuri de legume, paste, orice va trece prin cap sau va place
Pofta buna!
5 Comments
Bună, care sunt condimentele „adio sare”?
Asa se numesc niste condimente prietenoase fara sare de la Sonnentor😊
Cat timp se păstrează la frigider?
Cat timp se pastreaza la frigider?
Buna, maxim am pastrat pana la 1 luna, in recipient etans, in frigider.