Legume și leguminoase Miss Brânzică, Mr Lăptic

Flatbread Naan cu crema de branza, rosii uscate si pesto busuiocesc

octombrie 5, 2020

Sâmbătă dimineata! Relaxare, voie buna, pitici matinali, si flamanzi, adultii si mai si, pâine ioc! Ca deh, poate întindeam ceva pe dumneaei si scăpam lejer de mic dejun! Dar nu-i baaaai! Ca scot artileria grea si papam si noi ceva aparent mai fistichiu, chit ca-i o chestie mega simpla si rapida!

Aluatul folosit nu e altul decât cel de la painicile Nana cu iaurt – rețeta aici, extrem de versatil de altfel, motiv pentru care am si hotărât publicarea unei retete de sine stătătoare. Deasupra, am pus niste crema de brânza si ce am mai avut prin frigider. Va asigur ca e un preparat pe cât de simplu, pe atât de gustos!

Ingrediente lipii:

  • 200 gr faina 650/550
  • 150 gr iaurt
  • 2 lg ulei
  • o lingurita praf de copt bio
  • optional 2+, un praf de sare

Ca “topping” am optat pentru: crema de brânza, roșii uscate*, ridichi, Pesto busuiocesc si mix de germeni.

* Atenție la roșiile uscate si la conținutul de sare. De obicei, acestea au un conținut ridicat de sare, prea mare pentru copilașii sub 2 anișori. Ca varianta babyfriendly, acestea se pot desera la fel ca maslinele, prin tinerea lor in apa si schimbarea repetata a apei de pe acestea, scăzând astfel conținutul de sare.

Cum am procedat:

  • am început cu lipiile; am amestecat faina cu praful de copt si am adaugat lichidele (iaurtul si uleiul). La inceput, am folosit o lingura pentru a amesteca, apoi mana – pana am adunat aluatul intr-o bila nelipicioasa. Nu am framantat. Iaurtul poate fi rece, din frigider.
  • am lasat aluatul la odihnit 10-15’, acoperit. Apoi, l-am impartit in mai multe bile – numarul lor variaza in functie de marimea bilelor. Am intins fiecare bila cu un sucitor, rezultand un cerc de aluat pe care l-am pus la copt intr-o tigaie antiaderenta. Am procedat astfel cu restul bilelor de aluat care s-au transformat rapid in niste lipii ușor pufoase si elastice.
  • odata coapte lipiile, am început asamblarea lor: le-am acoperit cu crema de brânza (eu am avut in frigider Almette cu smântâna – eticheta curata), roșii uscate ținute in ulei de măsline, ridichi, pesto busuiocesc (proaspăt făcut cu o seara inainte) si niste germeni. Puteți face voi “almette” – rețeta aici.

Sa avem copilași sanatosi!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.