In Luxembourg, a fost de curand ziua tatalului (sau cum zice Mara “tata ziua” aka pappendag). Printul ei, cel care o iubeste pana la cer, luna, stele si inapoi.
Cu o seara inainte, copilul m-a tras deoparte si m-a rugat sa ii fac tort. Si cum nu am gasit cheesecake in locul lui preferat, am pregatit eu unul dimineata urmatoare. Unul cu mere “caramelizate” si caramelul Simonei❤️.
Ingrediente:
Crusta
- 100 gr biscuiti (eu am folosit de bebelusi
- 75 gr unt topit
Cheesecake
- 4 oua
- 500 gr mascarpone la temperatura camerei
- 200 gr smantana grasa Laptaria cu caimac
- 100 gr amidon tapioca (alt amidon nemodificat genetic)
- 50 gr xylit (3ani+)
Caramel: reteta aici, dar am pornit de la sirop de curmale, 250 gr smantana lichida Laptaria cu Caimac
3 mere medii
Cum am procedat:
- am zdrobit biscuitii si i-am amestecat cu untul
- am asezat crusta in forma tapetata pe fund cu hartie de copt si am nivelat cu fundul unui pahar
- am pus in robot ouale impreuna cu xylitul si am mixat pana cand s-au albit ouale
- am adaugat smantana si mascarponele si am continuat sa mixez
- am adaugat si amidonul si am omogenizat
- am turnat amestecul peste crusta si am asezat forma intr-o tava cu apa (apa cat sa acopere forma pana la jumatate – am folosit hartia de copt in interiorul formei tocmai ca sa nu intre apa in cheesecake
- am copt la 160 gr (caldura sus-jos) timp de 1h
- dupa coacere, l-am lasat sa se raceasca inainte de a-l scoate din forma
- intre timp, am pregatit caramelul
- am decojit merele si le-am taiat cubulete, apoi, le-am gatit in tigaie impreuna cu nucile si sucul amestecat cu scortisoara pana cand s-au inmuiat
- odata racit cheesecake-ul, l-am scos din forma si asezat pe farfurie
- am adaugat merele si nucile deasupra si am turnat caramelul peste
- eu am adaugat si 2 lg de unt de oleaginoase (optional)
Pofta buna!
No Comments