Dulcegării

Tort inimoso-delicios

septembrie 14, 2020

Știți momentul acela când vrei un tort frumos, delicios, impresionant, pentru o persoană specială, dar nu te lasă sufletul să cumperi unul cu zahăr, aditivi, margarină și alți croco-boco-bauri? Ei, eu știu sentimentul, mă lovesc de el la fiecare aniversare. Anul acesta mi-am propus să nu mai cumpăr și să încerc să fac minunățiile acasă și a ieșit…asta.

De ce aveți nevoie:

Pentru blat:

  • 5 ouă
  • 6 linguri de făină 550
  • 1 lingură pudră de roșcove (sau cacao neagră în varianta de adulți)
  • 1 lingură pastă de curmale
  • 1 lingură ulei (eu am folosit un ulei de cocos)
  • 2 linguri iaurt
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu

Pentru cremă:

  • 200 g mascarpone (dacă vreți varianta de casă, aici este rețeta)
  • 150 ml smântână (eu am folosit smântână lichidă de la Lăptăria cu caimac)
  • arome naturale la alegere (eu am folosit 1 lingură de miere)

Pentru umplutură și decor:

  • 100 g afine
  • 100 g zmeură
  • alte fructe în funcție de preferințe (eu am folosit câteva căpșuni și câteva coacăze roșii)

Cum am procedat:

Pentru blat:

  • am amestecat ingredientele uscate într-un bol
  • într-un alt bol, am amestecat cu un mixer ouăle, pasta de curmale, uleiul și iaurtul
  • când amestecul lichid era omogen, am adăugat treptat câte o lingură din amestecul uscat, continuând să amestec cu mixerul
  • când aluatul a fost omogen, am pus compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt
  • am ținut aluatul la cuptor, la 175 g, cu ventilație, până când a trecut testul scobitorii (aproximativ 30 de minute în cazul meu)
  • tava mea este de 22 cm
  • când blatul a fost copt, l-am lăsat la răcit în tavă și ulterior l-am feliat. Dacă vă doriți blat mai gros decât al meu, puteți să faceți 2 blaturi diferite

Pentru cremă:

  • am pus într-un bol mascarponele și mierea, amestecând cu mixerul
  • când amestecul a fost omogen, am adăugat treptat smântâna lichidă, folosind mixerul până când am avut o cremă omogenă, care nu curge
  • atenție, atât brânza, cât și smântâna trebuie să fie reci

Montaj:

  • am pus o parte din blat pe farfuria dorită și cu ajutorul unui poș am pus din loc în loc cremă de brânză (cât de des doriți voi)
  • când am terminat de pus crema de brânză, am pus din loc în loc afine și zmeură
  • am pus deasupra cealaltă jumătate de blat și am repetat procesul

*Înainte de consum am ținut tortul la frigider 2 ore

*Alte torturi baby-prietenoase găsiți aici , aici și aici.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.