Un tort extrem de usor de facut, fara pretentii si cu sanse foarte mari de papabilitate! A fost tortul aniversar de 4 ani, al nazdravanului, tare apreciat de catre toti ai casei. Nimeni nu a crezut ca e fara zahar🤷♀️.
Blatul (de fapt 3, la numar) este cel de la Kinder Rolls. O sa va atasez aici reteta, intrucat aveti toate explicatiile necesare si imi usurez si mie munca🙈. Cu mentiunea ca, in cazul tortului de fata, am triplat cantitatile, sa ne ajunga tuturor😀. Fiecare blat a fost pregatit si copt separat, intr-o tava cu d= 23cm.
Dupa ce le-am scos din cuptor, le-am lasat putin la racorit si le-am insiropat cu sucul stors dintr-o jumatate de portocala.
Crema:
- budinca de vanilie
- 150 gr mascarpone
- 120 ml smantana proaspata Laptaria cu caimac
Budinca se vanilie a fost facuta dupa reteta deja existenta pe site, cu mentiunea cu am marit cantitatea de amidon, intrucat aveam nevoie de o “baza” mai consistenta pentru crema. Asadar, ingredientele sunt:
- 200 ml lapte integral
- 2 galbenusuri
- 25-30 gr amidon natural
- 3-4 curmale, in functie de nevoia de dulce a fiecaruia
- o pastaie de vanilie.
Modul de preparare il gasiti explicat pe indelete aici.
Odata pregatita budinca de vanilie, se lasa la racit, acoperita cu folie pentru a nu prinde pojghita. Cand este rece, putem trece la pasul urmator, respectiv mixarea smantanii lichide, pentru a obtine pufoasa frisca. Pentru acest lucru, trebuie sa va asigurati ca smantana este rece, proaspat scoasa din frigider. Se mixeaza perfect, fara zahar. Am folosit smantana proaspata de la Laptaria cu caimac. Dupa ce am obtinut si frisca, ne intoarcem la budinca de vanilie (rece, da?) si o mixam usor, pentru a-i reda cremozitatea. Adaugam treptat mascarponele si frisca. Daca nu ati folosit curmale pentru a indulci budinca, puteti sa indulciti crema la sfarsit, cu o lingura de miere certificata sau pasta de curmale.
Trecem la montarea tortului! Impartim crema in doua si o repartizam frumos intre cele 3 blaturi. Eu am pus zmeura congelata in crema de vanilie, ca doar suntem mari zmeurasi😃. Intai am nivelat crema pe blat, apoi am implantat zmeura in crema. Am acoperit cu al doilea blat si am repetat procedeul.
Deasupra, am facut o glazura din 25 gr unt, o lingura carob si o lingurita pasta de curmale. Odata repartizata glazura pe suprafata blatului superior, am asezat niste ornamente, zmeura, fulgi de cocos, o lingurita unt de alune si cele 4 lumanarele. Am invitat tortul la frigider! Cu drag! Si cu surle si tobe!😀
Daca e bun? Va las pe voi sa apreciati asta! Cert este ca va fi prezent si pe masa de Paste!
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
2 Comments
Oare as putea renunta la carob si sa pun colorant bio? Si 3 albusuri in loc de galbenus? Multumesc!!
Da, poți folosi coloranți naturali. Nu am facut doar din gălbenușuri, de ieșit va ieși, insa va avea probabil o consistentă puțin diferita