Daca ati sti cat de buuuuuni sunt, i-ati pregati imediat! Bineinteles daca va place textura crocanta si gustul de cheddar! Sa nu mai scriu ca se incadreaza perfect in sectiunea #paparapid!
Daca aveti in familie iubitori de saratele nesanatoase de prin comert, vi-i “prescriu” cu drag! Vor vira rapid inspre varianta sanatoasa si muuult mai gustoasa de mai jos!
Ingrediente:
- 80 gr branza cheddar (rasa printr-o razatoare cu ochiuri mici)
- 60 gr faina (550 am folosit eu)
- 20 gr unt – bucatele
- o lingurita seminte de mac
- 2 lg apa rece
Cum am procedat:
- am amestecat faina cu untul pana am obtinut un aluat nisipos. Apoi am adaugat macul, branzica cheddar rasa si cele doua linguri de apa rece. Am adunat aluatul intr-o bila.
- cu un sucitor, am intins aluatul intr-un strat de 5-6 mm grosime, pe care l-am decupat cu ajutorul unui pinten in patratele de 2/2 cm (aproximativ). Am transferat patratele in tava de copt pe care am introdus-o in cuptorul preincalzit la 180*/15-20’ (pana se rumenesc frumos)
Fanilor de crackers le reamintesc cu aceasta ocazie de crackersii cu seminte si parmezan, crackersii cu chimen si varianta “dulce” Honey Bunny😀
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
12 Comments
Superbe! E a doua oara cand le fac, de fiecare data dubland cantitatile. Copilul mananca, parintii le adora! Cred ca o sa-mi cumpar vreo 5 kilograme de cheddar ca sa am rezerve pentru biscuitii astia :)) nu ne mai saturam de ei. Multumim pentru reteta!
😀😀😀😀 Ce ma bucuuur!❤️
Fetița mea are 11 luni, vad mămici care au făcut rețeta dar de fiecare când caut brânză cheddar găsesc cu sare, poți să îmi spui unde găsești nesărată sau cel puțin cu un minim de sare acceptat ? Mulțumesc anticipat.
Eu as mai astepta pana dupa un anisor. Cheddar fara sare nu vei gasi. Poti incerca Kerrygold albastru sau cheddarul rosu din Lidl, pe viitor🤗
Buna, se pun 2 lingurite de apa, nu? Nu linguri
Multumesc 🤗
Hey! 2 linguri😘
Bună Simona, cu ce cantitate de făină 650 pot înlocui făina 550? mulțam
Alexandra, cu aceeasi cantitate🤗
Buna, in loc de semințe de mac pot sa pun semințe de in? Râșnite sau nu? Eventual hidratate? Sunt la țara cu copii si magazinele sunt departe, asa ca as vrea sa improvizez cu ce am. Multumesc
Da. Sau poti renunta la a pune ceva
Se pot face si cu un alt tip de branza? Gen telemea?
Cu telemea, nu. Poti incerca insa cu cascaval/gouda, ementaler