Da, suntem fani crackers! Sanatosi, prietenosi, gustosi – ce poti sa le ceri mai mult, atunci cand vine vorba despre cei din neamul lor? Cele doua retete grozave de crackers care salasluiesc pe site-ul mybabyfood sunt “sarate”, atat crackersii cu seminte si parmezan cat si cei cu chimen si fulgi de drojdie inactiva pot fi consumati ca atare sau pot servi ca “baza” pentru diverse salate, pateuri, creme, etc.
Lipseste o varianta “dulce”😊. Saaau mai bine scris, lipsea. Pentru ca, minunatii de mai jos merita din plin toata asteptarea de pana acum! Crocanti, cu aroma de miere si scortisoara, acesti HoneyBunny din Neamul Crackersestilor sunt cu mare lipici la manutele celor mai mici si iubiti pamanteni ai casei. Nici cei mari nu se dau in laturi! Pe testate!😀
Dincolo de faptul ca reprezinta o gustare sanatoasa si deloc cu pretentii la depozitat si transportat (mai ales acum, in plin sezon estival), deliciosii sunt perfecti pentru cheesecake-urile fara coacere🙈. Acum ca v-am dat si idei, hai sa trecem la treaba!
Ingrediente:
- 200 gr faina grau integral
- 65 gr unt (margarina vegetala Alsan – in caz de aplv) – cubulete, la temperatura camerei (moale)
- 50 ml lapte animal sau vegetal (aplv)
- o lingura miere certificata (1+)
- 1 varf de cutit vanilie pudra Sonnetor
- 1 lingurita rasa scortisoara macinata Ceylon
- 1/2 lingurita praf de copt bio
Cum am procedat:
- faina am amestecat-o cu praful de copt bio, vanilia si scortisoara. Am adaugat untul si l-am incorporat cu varful degetelor in amestecul de faina. A rezultat o compozitie nisipoasa
- am adaugat lingura de miere in lapte si am amestecat pana cand mierea s-a “topit” in lapte
- am combinat lichidele cu solidele si am adunat aluatul intr-o bila. Nu framantam bila, nu ne intereseaza sa dezvoltam glutenul. Am acoperit bila de aluat cu o folie si am lasat-o in frigider peste noapte. Eu am procedat astfel intrucat imi doream biscuiti proaspeti la prima ora. Ca idee insa, aluatul se lasa la frigider minim o ora
- aluatul scos din frigider se lasa 4-5’ la temperatura camerei, apoi se intinde intr-un strat subtire de 2-3 mm. Am decupat crackersii folosind o rigla. Puteti insa sa le dati orice forma doriti. Nu uitati sa-i intepati.
- se coc la 180*/15’. Atentie sa nu-i ardeti! In functie de cuptor si de programul folosit, timpul de coacere poate sa difere. Sunt copti atunci cand se rumenesc frumos deasupra.
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
10 Comments
Buna…merge cu faina de ovaz sau cu faina 650??
As merge pe faina de ovaz😊
Multumesc🤗🤗🤗🤗
Buna. Am facut si eu acesti crackersi, sunt foarte gustosi, insa aluatul a iesit foarte sfaramicios. Din acest motiv, a fost foarte greu sa-i tai intr-o anumita forma, i-au iesit toate formele posibile :). Ti s-a intamplat vreodata? Unde am putut gresi?
Multumesc
Salut Irina! Ai respectat intocmai reteta? Ma refer atat la cantitati cat si la mod de lucru. E important sa lasi aluatul cateva minute la temperatura camerei inainte de a-l intinde, astfel se va inmuia si-l vei putea intinde cu usurinta. Daca ai respectat inclusiv acest lucru, ia in calcul grasimea untului (cat mai mare, 85%). Pentru extra siguranta, mai poti adauga putin unt (5-10 gr).
Numai bine!🤗
Unde se pastreaza? La frigider sau temperatura camerei?
La temperatura camerei, în cutie pentru biscuiți
Și mie îmi iese la fel de sfaramicios aluat, deși am pus mai mult unt. Oare unde sa fie problema?
Depinde de mai multi factori: tipul de faina folosit, grasimea untului, cantitatea de miere adaugata (sau lipsa ei). Pentru o manevrare mai usoara, intinde aluatul intre doua foi de copt.
Deși m-am chinuit puțin modeland fiecare biscuite, au ieșit foarte gustoși 😊