Uncategorized

Mini-tartă biscuite

februarie 16, 2022

Am vazut atatea inimi zburand care incotro zilele astea incat ochii mei au pupila rosie si in forma de inima. Chiar radeam aseara cu sotul meu, el intrebandu-ma ce sa imi ia de Sf Valentin. Nu sarbatorim, ci era doar o discutie de seara, dupa ce a adormit copila, dupa un tantrumut care ne-a cam zapacit…era fff obosita.
Si am zambit amandoi, lui i-au sclipit ochii si a spus zambind: Femeia lui Dzeu, cat o iubesc pe fata asta, asa cu toanele ei, cu obrazniciile ei, cu tot…
Eu, ca orice mama, sunt tare sensibila la capitolul copil.
❤️Doua inimi, in corpuri separate, dar niciodata despartite. ❤️

Tarta biscuite cu “ciocolata” si gem de capsuni cu chia.

Ingrediente:

Blat/biscuite

  • 70 gr faina grau spelt 630
  • 20 gr ulei de cocos lichid
  • 20 gr miere bio certificata (1 an+)
  • 1 lg apa rece

“Ciocolata”

  • 20 gr unt de cocos topit
  • 2 lg sirop de curmale 
  • 1 lg roscova sau cacao (5ani+)

Gem

  • 5 capsuni potrivite
  • 2 lg rase de chia
  • 1 lg miere bio certificata (1an+)

Cum am procedat:

  • am amestecat/framantat aluatul si l-am intins in foaie subtire, cca 0.5cm, dupa care am decupat 2 inimi dupa un mulaj din carton facut de Mara
  • cu restul de aluat, am facut snurulete pe care le-am lipit in jurul inimilor asemenea unui perete
  • am intepat inimile cu o furculita si le-am copt in cuptorul preincalzit la 180gr, caldura sus-jos, timp de 12’, pana isi schimba usor culoarea
  • pentru ciocolata, am amestecat ingredientele
  • pentru gem, am amestecat capsunile tocate cu chia si le-am bagat la microunde 20’. Am amestecat la final si cu mierea si am lasat deoparte vreo 15-20’ cat s-au copt si racit biscuitii
  • odata raciti biscuitii, i-am uns cu cioco, iar deasupra am adaugat gemul de capsuni

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.