Am vazut atatea inimi zburand care incotro zilele astea incat ochii mei au pupila rosie si in forma de inima. Chiar radeam aseara cu sotul meu, el intrebandu-ma ce sa imi ia de Sf Valentin. Nu sarbatorim, ci era doar o discutie de seara, dupa ce a adormit copila, dupa un tantrumut care ne-a cam zapacit…era fff obosita.
Si am zambit amandoi, lui i-au sclipit ochii si a spus zambind: Femeia lui Dzeu, cat o iubesc pe fata asta, asa cu toanele ei, cu obrazniciile ei, cu tot…
Eu, ca orice mama, sunt tare sensibila la capitolul copil.
❤️Doua inimi, in corpuri separate, dar niciodata despartite. ❤️
Tarta biscuite cu “ciocolata” si gem de capsuni cu chia.
Ingrediente:
Blat/biscuite
- 70 gr faina grau spelt 630
- 20 gr ulei de cocos lichid
- 20 gr miere bio certificata (1 an+)
- 1 lg apa rece
“Ciocolata”
- 20 gr unt de cocos topit
- 2 lg sirop de curmale
- 1 lg roscova sau cacao (5ani+)
Gem
- 5 capsuni potrivite
- 2 lg rase de chia
- 1 lg miere bio certificata (1an+)
Cum am procedat:
- am amestecat/framantat aluatul si l-am intins in foaie subtire, cca 0.5cm, dupa care am decupat 2 inimi dupa un mulaj din carton facut de Mara
- cu restul de aluat, am facut snurulete pe care le-am lipit in jurul inimilor asemenea unui perete
- am intepat inimile cu o furculita si le-am copt in cuptorul preincalzit la 180gr, caldura sus-jos, timp de 12’, pana isi schimba usor culoarea
- pentru ciocolata, am amestecat ingredientele
- pentru gem, am amestecat capsunile tocate cu chia si le-am bagat la microunde 20’. Am amestecat la final si cu mierea si am lasat deoparte vreo 15-20’ cat s-au copt si racit biscuitii
- odata raciti biscuitii, i-am uns cu cioco, iar deasupra am adaugat gemul de capsuni
Pofta buna!
No Comments