Imi propun de ceva timp sa fac niste covrigei cu ceapa si stafide. Am gustat astfel de covrigi si mi s-au parut dementiali! Si ce provocare sa-mi setez, daca nu aceea de a gasi formula magica pentru a-i prepara in casa?!🙈
Prin urmare, aluatului clasic i-am adaugat niste gris, pentru “crocanteala”, iar de aroma s-au ocupat fulgii de ceapa impreuna cu stafidele, care vor mangaia dulce gustul covrigilor si le vor nuanta textura pe alocuri. Mmm, poveste, nu alta!
Ingrediente:
- 160 gr faina 650
- 50 gr gris integral (eu am avut gris integral cu seminte de in)
- 100 ml apa calduta
- 2 lg ulei de masline, presat la rece
- 5 gr drojdie uscata bio
- 1 lg fulgi de ceapa deshidratata
- 1 lg stafide brune, fara sulfiti
- un praf de sare (2+)
Optional, ii puteti unge cu ou batut.
Cum am procedat:
- am amestecat faina cu grisul, drojdia, stafidele si fulgii de ceapa. Peste “solide”, am adaugat “lichidele”, respectiv apa calduta amestecata cu uleiul de masline. Am adunat aluatul intr-o bila, pe care am framantat-o timp de 1’, dupa care am lasat-o la dospit (1/2h).
- odata dospit aluatul, l-am impartit in 5 bilute. Am rulat fiecare bila sub forma unui snur de 1/2 cm grosime si am inceput sa dau forma covrigeilor.
- am copt covrigeii in cuptorul preincalzit la 180*/30’
- covrigeii sunt moi in prima zi si devin crocanti zilele urmatoare, pe masura ce stau devin tot mai buni.
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments