Daca papam “cioco”?👀 Daaa, paapaaam! Tot felul de variante, chiar!😀 Ne place “ciocolata” cu naut si unt de arahide, gustarim bombonele cu “cioco” si fulgi de ovaz, ne mai rasfatem cateodata cu mouse de “cioco” , iar uneori micul dejun incepe cu niste clatite ciocolatoase.
A daa, sa nu uit de arpacasul ciocolatos! Este iubit de toti ai casei!
Da, “dulcele” il oferim cu masura! Si e fara zahar adaugat, de fiecare data!
Astazi, avem mai multe vedete. Nutitive! Si combinate in asa fel incat “rezultatul final” sa fie de nerefuzat de catre motanelul mare al casei😋
Ingrediente:
- 3 lg amarant
- 150 ml lapte cocos
- 1 lg carob
- 1 cartof dulce – 150 gr
- 1 banana – 100 gr
- vanilie pudra – 1 varf de cutit
Pentru ornat: nuci si zmeura
Cum am procedat:
- am fiert cartoful dulce. Puteti sa-l pregatiti si la aburi, daca va e mai la indemana.
- amaranthul hidratat minim 2 ore in apa cu lamaie, l-am spalat bine si l-am pus la fiert in laptele vegetal. Cand acesta a fost fiert (15’), se adauga carobul. Se lasa la racit si se amesteca cu pudra de vanilie, cartoful dulce (pasat cu furculita) si banana (pasata cu furculita).
- l-am servit cu nuci braziliene (hidratate si razuite) si cu zmeura😍
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
8 Comments
Buna ziua! Ptr bebe de 8 lunite ii pot da budincile acelea cu seminte si fructe de padure?
Daca au toate ingredientele introduse si nu exista alergii la ele, da😊
Cartoful dulce poate fi inlocuit cu cartoful alb, normal?
Mai degraba cu dovleac sau mar copt. Cu cartof alb, nu mi se pare potrivit🤗
Buna seara,
Pot sa las preparatul peste noapte in frigider?
Multumesc!
Se poate. Insa, incearca sa pui banana in momentul servirii, sa nu se oxideze😊
Buna ziua.
Se poate inlocui laptele vegetal cu cel animal?
Laptele vegetal este ok să il fierbem ? Eu înțelesesem ca nu se prepară termic ca decat se încălzește este adevarat sau nu?
Care este aportul lapte amarant?
Multumesc!!
Hey!
Da, se poate folosi si lapte animal. Da, se poate fierbe laptele vegetal (cel de ovaz facut in casa este si indicat sa fie fiert). Motivul pt care se merge pe partea de lapte vegetal “crud” este acela ca astfel el isi pastreaza proprietatile (date de oleaginoasele din care e facut). Prin fierbere, acesta pierde din proprietati. Poti fierbe amarantul separat in apa si sa-l amesteci ulterior cu laptele vegetal, daca doresti. Eu fierb laptele de ovaz si cel de cocos, de obicei (in preparate). Laptele de caju, migdale il folosesc ca atare, ne preparat termic.
Raportul apa:amarant este de 1:3.
Numai bine!