Dulcegării

Bomboane de „ciocolată” cu fulgi de ovăz

iunie 5, 2018

Dulcele se ofera cu masura! Spuneti asta copilului😊. Nu stiu cat va intelege, insa sigur nu va tine cont de buna voastra intentie😁. Ideea este urmatoarea: mama este cea care trebuie sa stie acest lucru si sa gaseasca variante babyfriendly, fara zahar si aditivi – care pot sa inlocuiasca cu succes diferite dulciuri imbietoare, care stau atarnate peste tot in jurul nostru, doar, doar le va vedea “cine trebuie”:).

Cacaua, dupa cum probabil stiti, nu se recomanda a fi oferita celor mici, decat dupa un anumit numar de anisori. Insa, este in regula. Avem pudra de roscove sau carobul – un inlocuitor perfect al dumneaei, care vine la pachet si cu nitcaiva proprietati. Roxana ne-a povestit despre diferenta dintre cele doua – chiar aici.

Sa faci acasa bombonele pentru pitici este provocator! Sunt foarte buni in roluri de jurati si greu treci testul cand vine vorba de „dulciuri”. Mai ales, ca ne dorim ca acestea sa fie suficient de gustoase pentru a le inlocui pe cele din comert, dar si suficient de safe – pentru a nu cadea de fapt din lac in put.

Asadar: fulgi de ovaz, niste unturi vegetale, olecuta carob, nuci rasnite pentru decor si gata tentatiile dulci! Dar oare or fi bune?🙈

Ingrediente (6 -8 bomboane):

Partea crocanta:

  • 40 gr fulgi de ovaz – 4 linguri
  • 2 lingurite unt de cocos la temperatura camerei (unt, nu ulei).

Partea cremoasa:

  • 60 gr unt de arahide
  • 20 ml unt de cocos (temp camerei sau topit – lichid sa fie, sa curga). Unt, nu ulei.
  • 1 lingurita carob
  • nuci pentru tavalit bombonelele (braziliene)
  • optional: miere certificata (1+) – 1 lingurita rasa.

Cum am procedat:

  • am amestecat fulgii de ovaz cu cele 2 lingurite unt de cocos, „masandu-i” bine😀. I-am introdus in cuptorul preincalzit la 170*/maaaax. 10′. Se vor rumeni foarte usor. Asta si imi doresc:). Acestia vor da o textura crocanta bombonelelor mele🙈
  • cat timp stau fulgii in cuptor, amestec untul de arahide cu cel de cocos si cu carobul (plus mierea, daca alegeti sa o folositi 1+). Siii, ma joc cu piticul😍.
  • scot fulgii din cuptor, ii las la racit cateva minute si ii adaug in amestecul format din cele doua tipuri de unt si carobul.
  • modelez bilute, le tavalesc prin nuca rasnita si le pun in frigider.
  • le puteti servi ca atare sau infipte intr-un bat:)), gen cake pops. Puteti sa intindeti compozitia si intr-o tavita, iar cand se intareste putin sa o taiati in patratele/batoane. De asemenea, puteti sa o modelati sub forma de salam de kidscuiti:)

  • daca va intrebati cat de bune pot fi, va scriu ca….sunt dementiale!!! Asta-i verdictul celui mai pretentios jurat mare, tata de Stefi. Stefi a papat si el cu placere – o bombonica, pe post de gustare. Mniom-ul care a insotit savurarea ei mi-a dat de inteles ca a trecut testul:).

📌 Este important sa puteti modela bombonelele din prima. Daca, din diverse cauze (alta textura al untului de arahide folosit, alt unt de cocos) nu puteti modela bilute din cauza unei compozitii prea lichide – mai adaugati fulgi preparati termic. Daca aveti o compozitie prea tare, puteti adauga inca putin unt de arahide. Mentiunea este „just in case”.

📌 Bomboanele se vor intari frumos in frigider. Acolo va si recomand sa le pastrati:)

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

P.S. Va rog, pastrati si copilasilor 1-2 bucati!🙈

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply Olesea iunie 7, 2018 at 1:16 pm

    Buna ziua Simona, ai pus nuci si in interior la bomboane caci din poza se vede ceva de culoare verzuie deschis? Nuts for Nuts au intimplator produse si pe piata Republicii Moldova?

    • Reply Simona iunie 10, 2018 at 4:14 pm

      Hey!🤗
      Nu am pus nuci in interior. Baietelul meu e inca mic iar acestea au risc de inec pana la 3 anisori😘
      Intra pe pagina lor, te rog si scrie-le. Iti vor raspunde cu siguranta daca fac livrari si in Rep. Moldova😘

  • Reply Dana Cosma octombrie 22, 2018 at 5:27 am

    Buna, cum topesti untul de cocos? Se tpeste foarte greu la bain-marie. As putea folosi, totusi, uleiul de cocos?multumesc

    • Reply Simona octombrie 22, 2018 at 6:44 am

      Hey, Dana!
      Eu il folosesc la temperatura camerei (asa il si pastrez). Ideea este sa nu fie tare, ci moale – pentru a-l putea incorpora cu usurinta in preparat.

      • Reply Dana Cosma octombrie 23, 2018 at 8:13 pm

        Buna, la temperatura camerei il tin si eu, dar s-a intarit in ultima perioada (in jur de 24 de grade sunt in casa). Orice am incercat in ziua aceea, nu a vrut sa devina lichid:). Dupa 20 de minute de nervi, l-am amestecat asa, cu restul ingredientelor. Au iesit ok bomboanele pana la urma. Mersi de raspuns.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.