Saptamana trecuta incercasem nautul in compozitia unor batoane de ciocolata (reteta, aici). Maxim, ne-a placut combinatia! Asa ca, am socotit ca ar fi minunat sa incerc niste mini tarte cu crema de “ciocolata”. Intamplarea a facut sa “scap” prea mult lapte de cocos.siii…sa-mi placa! Si nu doar mie!🙈 Iar rece, e senzatie!
Nutritiv si gustos, “mousse-ul de cioco” este perfect pentru pitici, iar alaturi de o sursa de vitamina C (fructe), contribuie si la valorificarea fierului din ouale de dragon. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca se face mega rapiiid!
Ingrediente (1 portie/1 pahar – am papat amandoi):
- 2 lg cu varf naut fiert
- 1 lg cu varf unt arahide fin, Papamigdal
- 1 lingurita carob
- 50 -70 ml lapte cocos (cum preferati consistenta)
- 1 lingurita rasa chia
- optional: 1 varf lingurita miere certificata (1+) saaau banana
Cum am procedat:
- nautul l-am avut fiert, la borcanel (fara nici un fel de crocobaur aditivo-tional).
- am pus chia la hidratat in laptele de cocos – 20’ (fiind vorba de un lactat vegetal si nu despre unul animal cu mult calciu, fierul din chia poate fi valorificat foarte bine, mai ales daca-i asociem si o sursa de vitamina C)
- am pus toate ingredientele intr-un vas si le-am mixat. Rezultatul, un preparat cremos cu un gust extreeem de bun!
- eu am folosit miere, avand deja 2+. Puteti folosi banana, daca doriti. O pasati cu furculita si o adaugati la final.
- piticul a servit “mousse-ul” cu cateva bucatele de fructe proaspete si niste seminte de mac-mac😃
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
2 Comments
De care lapte de cocos folositi? Multumeesc! 🤗
Facut in casa (exista rețeta pe site) sau de cumpărat, Isola BIO (1+). Cu drag!