Dulcegării

Marble cake cu zmeură

iunie 26, 2021

Astazi, plecam la parcul de distractii. Iuuuuuuiiiii, bucuria copiilor, dar si a parintilor. Pentru ca data trecuta am cam avut probleme cu mancarea din parc, astazi, plecam mai pregatiti. Micul dejun il luam acasa, dar restul meselor si gustarilor acolo, in zona amenajata pentru mese. Nuuu, nuuu, mancam in roller coaster! 😄

Am vrut un chec fara gluten, ca sa ma renuntam la el, si am cautat pe sfantul Google o reteta. Parea reteta perfecta, multe comentarii faine la ea, dar cand am vazut aluatul la final, am fost cam tematoare ca va fi un epic fail.. nu a fost 🥰

Ingrediente:

  • 225 gr faina de migdale
  • 30 gr faina de cocos
  • 2 lgite praf de copt BIO
  • 1 lgita pudra de vanilie
  • 6 oua medii
  • 300 gr smantana lichida pentru frisca (am folosit Laptaria cu Caimac)
  • 4 lg ulei de rapita presat la rece
  • 50 gr miere bio certificata (1an+)
  • 2 lg pudra de roscove
  • 2 lg lapte
  • 125 gr zmeura

Cum am procedat:

  • am dat drumul la cuptor, la 180 gr, caldura sus-jos si am pregatit o forma de copt
  • prima data am amestecat fainurile cu praful de copt si vanilia
  • separat, am amestecat ouale impreuna cu smanatana, mierea si uleiul
  • am turnat compozitia lichida peste cea solida, am omogenizat cu o spatula si am impartit compozitia in doua
  • intr-un castronel, am amestecat roscova cu laptele si am adaugat peste una dintre jumatati amestecand
  • compozitia obtinuta este cremosa, groasa, curge greu din lingura
  • am asezat in forma de copt cate o lingura din fiecare compozitie, alba si neagra, alternand
  • intre straturi, am asezat zmeurici
  • la final, am trantit tava de masa de cateva ori ca sa se “aseze” compozitia
  • am copt checul timp de 55-60’ pana cand trece testul scobitorii
  • am lasat checul 10’ sa se raceasca in tava, dupa care pe un gratar
  • am feliat doar dupa racire

Eu am copt intr-o tava metalica, cu foaie de copt, in tava din silicon coacerea ar putea fi diferita.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.