Cereale, pseudocereale și derivate Domnu' Ou Miss Brânzică, Mr Lăptic

Budincă de pâine

mai 22, 2018

Nu sunt eu un mare fan al pâinii, dar astăzi am încercat să o combin cu alte alimente, astfel încât să obțin un produs echilibrat. Așa a luat naștere la mine în bucătărie budinca de pâine!

Budinca de pâine „sărată”, cu spanac și brânzeturi

Meritul primei rețete îi aparține Simonei. Rețeta originală o găsiți aici. Din lipsă de ingrediente, am adaptat puțin rețeta ei.

Astfel, pentru varianta „sărată” aveți nevoie de:

  • 1 felie pâine de casă tăiată cubulețe (eu am folosit și coaja)
  • 1 ou de găină
  • 1 lingură cu vârf de ricotta
  • 1 felie generoasă de cașcaval (tăiată cubulețe sau răzuită)
  • 1 pumn mare de spanac (eu am folosit baby spanac) tăiat la cuțit
  • frunzele de la o ceapă verde – tăiată și ea la cuțit
  • busuioc uscat

Cum am procedat:

  • am făcut un amestec din oul crud, ricotta, verdețurile tocate și cașcaval
  • am turnat acest amestec peste pâine și am amestecat riguros
  • am lăsat amestecul la frigider pentru 15 minute (să se înmoaie bine pâinea)
  • după 15 minute am scos amestecul de la frigider și l-am pus în forme de brioșe (3 brioșe au ieșit din această compoziție) și am pus formele la cuptor pentru 20 de minute
  • lăsați preparatul să se răcească puțin în formele de brioșe

♥ Noi am servit această budincă de pâine cu o salată de roșii proaspete, stropite cu ulei de nucă presat la rece.

 

Budinca de pâine dulce, cu ricotta, pastă de curmale și unt de alune de pădure

Aveți nevoie de:

  • 1 felie pâine de casă tăiată cubulețe (și aici am folosit coajă)
  • 2 lingurițe unt de alune de pădure (îl puteți achiziționa în varianta fără aditivi, sau îl puteți prepara în casă – rețeta aici)
  • o linguriță pastă de curmale
  • 2 linguri cu vârf de ricotta (și pe ea o puteți preparata în casă – rețeta aici)
  • 1 ou de găină

Cum am procedat:

  • am făcut un amestec din ricotta, oul crud, pasta de curmale și untul de alune de pădure
  • am turnat amestecul lichid peste pâine, am amestecat și l-am păstrat la frigider pentru 15 minute
  • după 15 minute am pus amestecul în forme de brioșe și le-am băgat la cuptor pentru aproximativ 20 de minute
  • lăsați budinca să se răcească puțin în formele de brioșe
  • cu aceste ingrediente am reușit să umplu 3 forme de brioșe

♥ Noi am servit budinca dulce alături de fructe proaspete (măr și nectarină)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.