Nu sunt eu un mare fan al pâinii, dar astăzi am încercat să o combin cu alte alimente, astfel încât să obțin un produs echilibrat. Așa a luat naștere la mine în bucătărie budinca de pâine!
Budinca de pâine „sărată”, cu spanac și brânzeturi
Meritul primei rețete îi aparține Simonei. Rețeta originală o găsiți aici. Din lipsă de ingrediente, am adaptat puțin rețeta ei.
Astfel, pentru varianta „sărată” aveți nevoie de:
- 1 felie pâine de casă tăiată cubulețe (eu am folosit și coaja)
- 1 ou de găină
- 1 lingură cu vârf de ricotta
- 1 felie generoasă de cașcaval (tăiată cubulețe sau răzuită)
- 1 pumn mare de spanac (eu am folosit baby spanac) tăiat la cuțit
- frunzele de la o ceapă verde – tăiată și ea la cuțit
- busuioc uscat
Cum am procedat:
- am făcut un amestec din oul crud, ricotta, verdețurile tocate și cașcaval
- am turnat acest amestec peste pâine și am amestecat riguros
- am lăsat amestecul la frigider pentru 15 minute (să se înmoaie bine pâinea)
- după 15 minute am scos amestecul de la frigider și l-am pus în forme de brioșe (3 brioșe au ieșit din această compoziție) și am pus formele la cuptor pentru 20 de minute
- lăsați preparatul să se răcească puțin în formele de brioșe
♥ Noi am servit această budincă de pâine cu o salată de roșii proaspete, stropite cu ulei de nucă presat la rece.
Budinca de pâine dulce, cu ricotta, pastă de curmale și unt de alune de pădure
Aveți nevoie de:
- 1 felie pâine de casă tăiată cubulețe (și aici am folosit coajă)
- 2 lingurițe unt de alune de pădure (îl puteți achiziționa în varianta fără aditivi, sau îl puteți prepara în casă – rețeta aici)
- o linguriță pastă de curmale
- 2 linguri cu vârf de ricotta (și pe ea o puteți preparata în casă – rețeta aici)
- 1 ou de găină
Cum am procedat:
- am făcut un amestec din ricotta, oul crud, pasta de curmale și untul de alune de pădure
- am turnat amestecul lichid peste pâine, am amestecat și l-am păstrat la frigider pentru 15 minute
- după 15 minute am pus amestecul în forme de brioșe și le-am băgat la cuptor pentru aproximativ 20 de minute
- lăsați budinca să se răcească puțin în formele de brioșe
- cu aceste ingrediente am reușit să umplu 3 forme de brioșe
♥ Noi am servit budinca dulce alături de fructe proaspete (măr și nectarină)
No Comments