Am incercat hummusul in multe combinatii: cu ardei copt, cu sfecla rosie, cu tzatziki, variant dulce (cu pudra de roscove), cu ierburi, etc, dar tot varianta clasica mi se pare cea mai gustoasa, desi nici celelalte nu sunt rele chiar deloc.
Cand sa fac pe cel classic, hop, surpriza, nu am tahini. Ce sa fac, cum sa fac?! Am inlocuit cu unt de caju si am obtinut un hummus de milioane de balute si un ”mmmmmmm, mami, e bun tare!”
Ingrediente:
- 300 gr naut fiert (dupa hidratare peste noapte in apa, la frigider)
- 1 lg buna de unt caju
- zeama de la 1/2 lamiae (cca 2 lg)
- 2 catei mari usturoi
- 2 lg fulgi drojdie inactiva
- 2 lg ulei de masline
- 1 praf de sare (2ani+)
- 1/2 lgita boia dulce
- pentru servit: seminte de canepa, patrunjel proaspat tocat, ulei de masline
Cum am procedat:
- am pus frumusel toate ingredientele in vasul unui chopper si am pulsat pana cand am obtinut textura cremoasa, fina…cam atat 😛
Mara a servit in plus cu avocado si rosii.
Pofta buna!
No Comments