E o branzica, nimic special la prima vedere, o branzica care mie imi da impresia de branza feta/telemea la vederea ei, dar nu e deloc sarata. E un gust cremos care alinta papilele gustative si fetita mea a fost tare incantata, ea fiind mare iubitoare de branzeturi…frantuzoaica mea! 😁
Reteta nu imi apartine, o stiu de la o doamna cu mult mai multi ani de experienta in bucatarie decat mine. Am incercat-o si nu imi pare rau, am mai adus cateva modificari, am scos sarea si a iesit o branza pe cinste!
Ingrediente:
- 1 litru lapte de capra (sau vaca)
- 3 oua
- 250 gr smantana grasa
- 1 lingurita turmeric
- 3 lingurite marar tocat
- 3 lingurita fulgi de drojdie inactiva (optional, pentru gust)
Cum am procedat:
- am pus laptele pe foc mic si cand a inceput sa faca margelute la suprafata, semn ca incepe sa fiarba, adaugam ouale amestecate bine cu restul ingredientelor
- am continuat sa gatesc pe foc mic, amestecand continuu pana cand branzica a inceput sa se inchege si zerul sa se separe
- am luat de pe foc si am am asezat branzica intr-un inel de la o forma de cuptor cu inel detasabil (10cm diametru) deasupra unei site
- deasupra, am asezat fundul formei detasabile si o cana mare plina cu apa pentru a presa
- am lasat branzica la scurs 2-3h, dupa care e gata de servire
- se poate pastra 2-3 zile in frigider, in recipient etans
- din cantitatile de mai sus, am obtinut aproximativ 350 gr branza
Pofta buna!
No Comments