Folosesc unt de arahide si migdale in preparate pentru nazdravanul meu iar de ceva vreme ma tot bate gandul sa incerc sa-l fac eu. Mare lucru n-are cum sa fie. Se pun la copt niste nuci (depinde din ce alegi sa-l faci), le blenduiesti si gata untul. Detaliile insa, fac diferenta:).
Care ar fi acelea? Hai sa vedem! In primul rand, hidratam nucile. Astfel, mai scapam de acidul fitic din ele si ne vom bucura de o mai buna absorbtie a nutrientilor pe care nucile ii contin. Tineti cont de faptul ca, fitatul se gaseste si in coaja maronie a acestora. Insa, prin hidratare, aceasta se indeparteaza usor. In al doilea rand, nu “prajim” nucile. Le lasam 10’ la cuptor. Este suficient pentru a obtine un preparat gustos si sanatos in acelasi timp, pentru ca asta ne si dori, nu-i asa?😊 Nu in ultimul rand, ii adaugam acel “ceva” care sa-i completeze gustul perfect. In cazul meu, smantana de cocos😍.
Hai sa vedem cum il facem!
Ingrediente:
- 100 gr alune de padure
- 1 lg smantana de cocos
Cum am procedat:
- am pus alunele in apa, la hidratat (min. 2 ore). Apoi, le-am curatat de coaja maronie si le-am introdus in cuptorul preincalzit la 150*, timp de 10’.
- am scos alunele din cuptor si le-am lasat la racit. Ulterior, le-am pus in chopper, impreuna cu o lingura de smantana de cocos. Rezultatul: o bunatate de unt:). Promit!
- il vom servi cu fructe, in kidscuiti, briose, inghetata si alte cele😃.
- puteti sa-l folositi in batoanele de quinoa, in fursecurile cu dovleac si multe alte preparate:).
Sa aveti copilasi sanatosi si papaciosi!❤️
9 Comments
Buna ziua! Smintina de cocos de unde o luati sau cum o pregatiti? Sau poate smintina de cocos este echivalent al untului de cocos? Va multumesc pentru informatie!
Smantana de cocos o achizitionez din magazinele naturiste sau din mediul online. Nu e echivalenta untului de cocos. Se gaseste ambalata in pungute de plastic, pungute depozitate in cutiuta de carton. Trebuie sa contina 100% cocos, nimic altceva. Exista si variante organice. Ex ok: Biona, Coccomi, Rapunzel
Simona, va multumesc mult pentru informtie!
Cu drag😘
Buna seara!
Cum conservati/pastrati acest unt de alune de casa?
Multumesc!
Buna Mirela!🤗
Nu are nevoie de conservanti:)
Se poate tine la rece. Eu fac cantitati mici, l-am pastrat 2 saptamani fara probleme in frigider. Se poate pastra si mai mult timp:)
Buna,
Pot face la fel si cu migdale sau caju?
Hey!
Da, identic. Daca ai un mixer profesional, renunti la smantana de cocos si mixezi pana obtii o pasta fina (untul).
Da!