Cereale, pseudocereale și derivate

Terci la cuptor

martie 5, 2021

Se face rapid, poti face cu o seara inainte, se serveste la mic dejun si e cu succes. Adaugam ce fructe avem sau ne plac, cateva nuci, putina aroma de vanilie, servim cu iaurt sau fara. Pot continua cu optiunile mult si bine, dar la final…doar spun: terci la cuptor, nimic mai mult.

Ingrediente:

  • 150 gr fulgi (la alegere)
  • 250 ml lapte (animal sau vegetal)
  • 1 mana de nuci maruntite (optional, in caz de alergii, se pot omite sau inlocui cu seminte)
  • fructe la alegere
  • putina vanilie pudra

Cum am procedat:

  • am amestecat toate ingredientele si le-am asezat in vasul de copt
  • am copt terciul (eu l-am pregatit cu o seara inainte si l-am lasat sa se raceasca pentru a putea fi mai usor feliat) timp de 30’ la 180 grade, caldura sus-jos
  • am servit cu iaurt

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.