Vrem sa oferim piticilor legume crude! Unele sunt acceptate cu usurinta, altele nu prea🙈. Si atunci cautam variante ajutatoare, combinarea lor cu alte alimente acceptate deja, fiind una dintre ele. Ne dorim mancarici nutritive si sanatoase, prin urmare suntem atente si la acest aspect😋.
Ne oprim astazi asupra ridichilor si incropim rapid o salata de ridichi cu ou, care poate salva cu usurinta un mic dejun (1+), o cina rapida sau chiar un pranz (< 1anisor), alaturi de o lingurita de mei fiert😋.
Ingrediente:
- 3-4 ridichi mici
- 1 ou
- 1 fir ceapa verde
- 1 lg iaurt/smantana
- 1 lg ulei presat la rece
- seminte dovleac rasnite
Cum am procedat:
- am pus la fiert oul (15′ – il fierbem tare, evitam astfel un posibil risc de salmoneloza)
- am spalat bine ridichile, le-am curatat si le-am dat prin razatoare. Apoi, le-am scurs de apa lasata.
- oul fiert tare, l-am curatat si i-am scos galbenusul, pe care l-am amestecat cu o lingura de iaurt/smantana si 1 lg ulei presat la rece (de dovleac am folosit eu), obtinand astfel un dressing numa’ bun pentru salata
- ridichile razuite le-am amestecat cu albusul maruntit, ceapa verde tocata si dressing-ul. Cam atat🙈
- am papat salata cu o lingurita de seminte rasnite de floarea soarelui, aplicata pe biscuitii preferati😋. Reteta, aici.
- o mai puteti servi pe o felie de paine babyfriendly (chifle sau super painica de casa).
O alta reteta cu ridichi, mai exact cu frunzele d-soarelor, gasiti aici.
Hai sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments