In căutarea unei variante de maioneză vegetală, am dat peste cea obținută din apa în care a fiert năutul (aquafaba). Cam sceptică, am pus mâna pe un blender si am vrut sa văd dacă într-adevăr obțin „ceva”. Tot secretul stă în a nu abandona după 2’😃. După 4-5′ de mixat, am obținut o „spumă” de toată frumusețea. Si nu, n-are gust de năut:)
Eu am folosit 50 ml apa dintr-un borcănel cu năut, BIO.
Momentan, am folosit-o în prepararea icrelor „false” de chia și a celor de amaranth.
Ingrediente:
- 50 ml aquafaba (apa rămasă după fierberea nautului)
- 2 lg ulei de măsline presat la rece sau ulei de floarea soarelui cu hribi de la Somcuta Mare.
- 1 linguriță zeamă de lămâie
Cum am procedat:
- am pus toate ingredientele într-un vas și am mixat 4-5′ pe treapta a 3-a de viteză a mixerului
Să aveți copii păpăcioși!
No Comments