Salate baby

Maioneză din aquafaba

octombrie 12, 2017

In căutarea unei variante de maioneză vegetală, am dat peste cea obținută din apa în care a fiert năutul (aquafaba). Cam sceptică, am pus mâna pe un blender si am vrut sa văd dacă într-adevăr obțin „ceva”. Tot secretul stă în a nu abandona după 2’😃. După 4-5′ de mixat, am obținut o „spumă” de toată frumusețea. Si nu, n-are gust de năut:)

Eu am folosit 50 ml apa dintr-un borcănel cu năut, BIO.

Momentan, am folosit-o în prepararea icrelor „false” de chia și a celor de amaranth.

Ingrediente:

  • 50 ml aquafaba (apa rămasă după fierberea nautului)
  • 2 lg ulei de măsline presat la rece sau ulei de floarea soarelui cu hribi de la Somcuta Mare.
  • 1 linguriță zeamă de lămâie

Cum am procedat:

  • am pus toate ingredientele într-un vas și am mixat 4-5′ pe treapta a 3-a de viteză a mixerului

Să aveți copii păpăcioși!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.