Eee, nu stiu cum o sa faceti voi dupa aceasta postare, daaar eu promiiit ca nu voi mai arunca frunzele de ridichi, niciodata! Supa crema de astazi este de-a dreptul delicioasaaa!! Extrem de gustoasa, fresh, cu o textura cremoasa – exact cum nu m-as fi asteptat, avand in vedere asprimea frunzelor de ridichi. Gustuuul este unul primavaratic, de “verde” crud, proaspat:). Nu, nu am innebunit, dar fix asta am simtit inca de la prima inghititura😊.
Sunt membru ASAT Timisoara, prin urmare in cosul de legume regasesc frecvent, primavara – ridichi, cultivate sanatos si asa cum e firesc, insotite de ale lor frunze😀🙈. Zicea producatorul ca putem consuma cu incredere si frunzele, insaaa cu atatea legume buuune in cos, cine isi mai facea „timp” sa valorifice si frunzele dragutelor ridichi😋. Dar cum niciodata nu e prea tarziu, in primavara asta m-am “desteptat”. Avand si ok-ul documentat al Roxanei – chiar aici, am suflecat manecile si am incropit o supa – pe cat de simpla, pe atat de gustoasa si sanatoasa😊
Ingrediente:
- 1 ceapa medie
- 15 cm dintr-o tulpina de praz
- 5 cartofi noi, medii (300 gr)
- 1 ardei
- frunzele de la 4-5 ridichi
- 2 foi dafin
- 3 l apa (supa de pui/legume)
- cateva frunze busuioc proaspat
- 1-2 lg ulei presat la rece – eu am folosit de floarea soarelui cu busuioc, de la Somcuta Mare
- 1-2 lg branza rasa – gouda (1+, contine sare). Pentru piticii sub 1 an, puteti sa folositi branzica facuta in casa cu iaurt sau ricotta.
Cum am procedat:
- am pus la fiert in 3 l apa (supa de legume sau supa de pui), legumele impreuna cu frunzele de dafin (mai putin frunzele de ridichi si busuiocul). Puteti opta pentru inabusirea lor (10’) in apa cu 1 lg ulei masline, avand grija sa aveti in permanenta apa calda pe care sa o adaugati peste ele, urmand ca dupa cele 10’ sa adaugati restul de apa/supa (pana la 3 l).
- cand au fost fierte legumele, am adaugat frunzele de ridichi spalate bine si am mai lasat supa la fiert pentru 5’.
- la sfarsit, am strecurat supa si am blenduit legumele. Am adaugat apoi, supa – pana am obtinut consistenta dorita (mai groasa, asa cum ne place). Am mai pus 2 lg ulei presat la rece de floarea soarelui cu busuioc, cateva frunze de busuioc, maruntite siii niste branza gouda care s-a topit raapid in supa, facand-o extrem de cremoasa😋
- puteti sa renuntati la gouda si sa o serviti cu o bucatica de carne sau cu ou fiert. In cazul in care mergeti pe valorificarea fierului din preparat, renuntati la lactate (calciul impiedica absorbtia fierului) si adaugati o sursa de vitamina C (cativa stropi de lamaie/patrunjel verde).
- branza gouda puteti sa o inlocuiti cu un alt tip de branza sau cu smantana☺️.
📌 Piticii cu aplv o vor servi fara branzica animala, doar cu un ulei presat la rece sau impreuna cu o branzica vegetala/carne/ou.
Sa aveti pitici sanatosi!❤️
No Comments