Din cauza alergiilor, oul nu se ofera niciodata la scoala, asa ca, ne revine noua, parintilor, datoria de a-l oferi acasa. La noi, nicio problema, oul se mananca direct din cofraj daca s-ar putea. Si pentru ca am fost la cules de salata, am combinat salata si omleta intr-o ciorba cu usturoi. Neaparat cu usturoi. 😃
Ingrediente:
- 2.5l apa
- 1 lg ulei de masline extraviegin
- 1 ceapa medie
- 1 morcov mediu
- 5-6 catei usturoi (sau dupa gust)
- 2 salate verzi medii
- 150 gr smantana 30%
- 3-4 lg zeama de lamaie
- 3 oua
Cum am procedat:
- am tocat ceapa si ras morcovul si le-am inabusit in lg de ulei si putina apa
- am adaugat apa si am lasat sa fiarba cca 10-16’ la foc mediu
- intre timp, am pregatit omleta in tigaie antiaderenta, fara ulei, iar dupa coacere, am taiat-o suvite
- am tocat / taiat marunt salatele bine spalate si le-am adaugat in ciorba, am lasat sa fiarba impreuna vreo 5’
- dupa, am adaugat omleta si lasat pe foc inca 3-4’
- la final, am temperat smantana cu zeama din supa si am varsat in oala, dupa stingerea focului
- am ras usturoiul si l-am adaugat si pe el in oala, impreuna cu zeama de lamaie. Am acoperit cu capac si am lasat ciorba la odihnit 10-15’ cat ne-am spalat pe manute si ne-am pregatit de masa
- am servit cu extra usturoi si zeama de lamaie direct in farfurii
Pofta buna!
No Comments