Supe și ciorbe

Ciorbă de salată cu omletă

mai 12, 2022

Din cauza alergiilor, oul nu se ofera niciodata la scoala, asa ca, ne revine noua, parintilor, datoria de a-l oferi acasa. La noi, nicio problema, oul se mananca direct din cofraj daca s-ar putea. Si pentru ca am fost la cules de salata, am combinat salata si omleta intr-o ciorba cu usturoi. Neaparat cu usturoi. 😃

Ingrediente:

  • 2.5l apa
  • 1 lg ulei de masline extraviegin
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov mediu
  • 5-6 catei usturoi (sau dupa gust)
  • 2 salate verzi medii
  • 150 gr smantana 30%
  • 3-4 lg zeama de lamaie
  • 3 oua

Cum am procedat:

  • am tocat ceapa si ras morcovul si le-am inabusit in lg de ulei si putina apa
  • am adaugat apa si am lasat sa fiarba cca 10-16’ la foc mediu
  • intre timp, am pregatit omleta in tigaie antiaderenta, fara ulei, iar dupa coacere, am taiat-o suvite
  • am tocat / taiat marunt salatele bine spalate si le-am adaugat in ciorba, am lasat sa fiarba impreuna vreo 5’
  • dupa, am adaugat omleta si lasat pe foc inca 3-4’
  • la final, am temperat smantana cu zeama din supa si am varsat in oala, dupa stingerea focului
  • am ras usturoiul si l-am adaugat si pe el in oala, impreuna cu zeama de lamaie. Am acoperit cu capac si am lasat ciorba la odihnit 10-15’ cat ne-am spalat pe manute si ne-am pregatit de masa
  • am servit cu extra usturoi si zeama de lamaie direct in farfurii

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.